Webfreer Sorunu

avalagadros
12-02-2014, 08:41   |  #1  
avalagadros avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 1
14 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2008

Merhaba arkadaşlar,

Şu an Çin'de öğrenim görüyorum.Burada bildiğiniz gibi Türkiye'de rahatça kullandığımız hemen hemen bir çok site (facebook,youtube,blogspot,twitter,dailymotionvs.) yasaklı.Bunlar dns adresi değiştirmek gibi yöntemlerle de aşılamıyor.Bunun için kullanbileceğiniz iki en fazla üç yazılım var,bunlardan en iyisi webfreer adlı tarayıcı.VPN özelliği kazandırılmış bir chorme tarayıcı bu.Gayet stabil şekilde windows 7-64 bit bilgisayarımda çalışıyordu. Ancak bilgisayarıma format atmam gerekti,ve o günden beridir hiç bir şekilde tekrar çalıştırmayı başaramadım..akla gelebilecek her şeyi denedim ama nafile,tarayıcının vpn özelliği yok olmuş,kesinlikle çalışmıyor.Bu yazlımı beraber kullandığım diğer arkadşlarda ise sorunsuzca çalışıyor.Ne olduysa formattan sonra oldu.Lütfen bir bilgisi olan yardım etsin,ülkemdeki hiç bir arkadaşımla doğru düzgün iletişim kuramıyorum,çok sıkıntılı.Fikri olan var mı?

Bu sorunun kabul edilmiş çözümüne hemen ulaşmak için tıklayın
Sistem Bilgilerim
murat5038
12-02-2014, 22:03   |  #2  
murat5038 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 680
6,682 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2012

 

https://www.torproject.org/download/download-easy.html.en#warning

Hotspot veya ultrasurf da deneyebilirsin.

Yada sürümün güncel olup olmadığını kontrol edin güncel değilse;


Ayarlarda problem olabilir, sıfırlama özelliği varmı kontrol edin. Proxy ayarlarını veya ağ ayarlarında değişiklik olmuş olabilir bu yüzden bağlantıda problem olabilir.

avalagadros
13-02-2014, 05:24   |  #3  
avalagadros avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 1
14 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2008

Merhaba,

Hızlı yanıtınız için çok teşekkür ederim.Ne Hotspot ne de Ultrasurf  Çin'de çalışmıyorlar maalesef.Webfreer i kullanırken,format attığım güne kadar herhangi bir sorun olmadan çalışıyordu.Formattan sonra çalışmayınca en güncel sürümünü de edindim;sonuç değişmedi.Programı sıradn bir programı kurma mantığıyla sadece ileri tuşuna basarak kuruyorsunuz;sonrasında hiç bir şekilde hiç bir ayarla oynamıyorsunuz.Dolayısıyla ayarlarında bir bozukluk meydana getirmiş olamam diye düşünüyorum;ayrıca formatla beraber bilgisayraımın da tüm ayarları sıfırlanmış oldu;yani bilgisayarda da bir virüs veya kurulu programın yarattığı bir ayar sorunu olmaz diye tahmin ediyorum.İşin ilginç aynı,bu programı ilk defa kurmuş olduğum zaman,sadece yükelyip direkt çalıştırmaya başlamıştım;şimdi yaptığım da aynen bu;yani her türlü faktör ilk durumla aynı durumda;neden bu kez böyle oldu hiç anlamadım.Aklıma tek gelen şey şu (ne kadar mantıklı bilemiyorum,bu konularda donanımlı biri değilim),programı ilk defa kurduğum zaman bilgisayarım hali hazırda bir çok güncelleme almış bir sistemdi,şimdi format atınca bütün güncellemeleri en baştan yüklüyorum.Acaba Windows un eksik bir güncellemesinden kaynaklı bir çalıştırma problemi olabilir mi?

murat5038
13-02-2014, 12:11   |  #4  
murat5038 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 680
6,682 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2012

Windows güncelelmelerinden değil yanlız vcredistler veya netframework veya java vs gibi programların eksikliğindne kaynaklanabilir bu tarayıcının sağlıklı çalışmasını engeller, bağlantıda bir problem çıkarmazlar. Benim tahmin ettiğim şey formattan önce çalışan bir vpn veya proxy ekleyip(farkında olmadan) Webfreer denemişsiniz ve tarayıcı proxy veya vpn üzerinden çalışmış olması. Eğer teamwiever'a da engel koyamışsalar gelip bir kontrol edeyim :) Bir ihtimal ise modemde ki ayarlardan kaynaklı olabilir. Modeme reset atıp bir deneyin(ayarları kurcalamadan sadece id şifrenizi girin).

avalagadros
15-02-2014, 03:10   |  #5   ÇÖZÜM
avalagadros avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 1
14 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2008

Çok ilginç bir şey oldu.

Bu sabah derse gitmeden evvel bilgisayarımda işim olduğu için açmam gerekti.Uykulu halimle,yanlışlıkla misafir oturumunu açmışım.Ve birden farkettim ki,misafir oturumundayken program eskisi gibi sorunsuzca çalışıyordu.Hemen kullanıcı değiştirip administor hesabıma giriş yaptım; yine çalışmayı kesti.Ben de  misafir hesabıma tekrar girip onu administor hesaplarından biri olarak belirledim.Ve sorunum çözüldü.Şu an program sorunsuzca çalışıyor.

murat5038 nickli kullanıcıya gösterdiği ilgi ve yardımseverliği için çok teşekkür ederim. :)

avalagadros bu faydalı yanıtı için aşağıdaki 1 kişiden teşekkür aldı... [ Göster ]