Western Digital 2 Terabyte Problem Yaşıyorum

arsenal
20-07-2011, 10:45   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
10 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2011

Arkadaşlar Mehaba Western Digital MY BOOK STUDİO 2 TB 7200 RPM FWR 400
harici USB 2.0 disk aldım ve kurdum gayet güzel çalışıyor..
Lakin bilgisayarı kapatıp yeniden açtığım zaman Anakart ekranında donuyor pc
Asus p5dl2-x anakart kullanıyorum...
 
Ürün resmi :
,
 
http://www.prlog.org/10190163-western-digital-2tb-my-book-studio-edition-ii.jpg

Son Düzenleme: arsenal ~ 20 Temmuz 2011 10:46
hcakkuzu
20-07-2011, 11:18   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
148 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2011

 

arac'ı çıkartınca donma geçiyor dimi ?
eğer oyleyse bunu takmadan pcyi çalıştır sonra açılnca alet'i tak ve biçimlendir ... NTFS yada Fat32 (ntfs önerrim)
geçer büyük ihtimalle...

arsenal
20-07-2011, 11:41   |  #3  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
10 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2011

Çok sağol yardımın için ama kardeşim olmadı yine ya :(((( belki BİOSTAN ayar yapmamız lazım

hcakkuzu
20-07-2011, 11:58   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
148 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2011

anakart ekranını iptal eedip post'a bi bakarmısın ...
post testi ile ilgili bişi olabilir ...
bunu yapmak için biosdan o anakart resminin çıkmasını iptal edip post çıkmasını seçiceksin biraz kurcalarsan bulursun...

hcakkuzu
20-07-2011, 12:20   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
148 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2011

ayrıca
biosdan USB ayarlarını şuraya bakrak düzenleyebilirsin

Son Düzenleme: hcakkuzu ~ 20 Temmuz 2011 12:21
hcakkuzu
20-07-2011, 12:21   |  #6  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
148 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2011

hiç olmazas USB POWER jumper'ı defaulttan çıakrtırsan düzelir gibime geliyor...

başka bişi diyemicem...

arsenal
20-07-2011, 15:37   |  #7  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
10 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2011

hepsini denedim ama yine olmuyor :(((((

hcakkuzu
20-07-2011, 15:43   |  #8  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
148 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2011

alet'i aldığın yeri ara soyle bence garantisi yokmu aletle ilgili bir problem olabilir...
başka bir biligsayarda denedinmi...

mburak12345
20-07-2011, 23:40   |  #9  
mburak12345 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,242 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2010

boot ayarından olabilir. 1. sıraya hdd ni koy diğerlerini devre dışı bırak.