WhatsApp kurucusunun Facebook macerası

CHIP Online
27-02-2014, 10:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

WhatsApp'ı Facebook'a satarak zengin olan kurucu Brian Acton, meğer yıllar önce...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/wha ... macerasi_45582.html

Resimlerle: App Store'dan kaldırılan 10 uygulama!

Facebook'un kesesini sonuna kadar açarak toplam 19 milyar dolara WhatsApp'ı satın alması, tüm dünyada konuşulmaya devam ediliyor. Bu ücret, firma 2004'te kurulduğundan bu yana yaptığı en büyük satın alma ve Microsoft'un Skype için ödediği 8.5 milyar dolardan da yüksek.


WhatsApp ortak kurucusu Brian Acton'un Facebook için Ağustos 2009'da yaptığı iş başvurusu ise satın almayı ilginç bir şekle sokuyor. Bloomberg'in raporuna göre Acton, Yahoo'yu bıraktıktan sonra Facebook'a iş başvurusunda bulunmuştu. Başarısız olan Acton, her şeye rağmen pozitif olan duygularını Twitter'da şöyle paylaşmıştı:


"Facebook beni yüz üstü bıraktı. Bu, olağanüstü insanlarla bağlantı kurmak için büyük bir fırsattı. Artık bir sonraki macerama bakıyorum."


Acton, kısa süre sonra eski Yahoo çalışanı Jan Koum ile bir araya gelerek hayatlarını değiştirecek bir mobil uygulama geliştirdiler. Acton, kendisini 5 sene önce kabul etmeyen firmayla anlaşmış bulunuyor. Firmada en az yüzde 20 hissesi bulunan Acton, anlaşma sayesinde muhtemelen 3 milyar dolara yakın bir para alacak.

Tüm Konu: WhatsApp kurucusunun Facebook macerası

Resimlerle: App Store'dan kaldırılan 10 uygulama!

Kaynak: www.chip.com.tr