Wifi Adaptörü Sorunu hp pavilion 15

tayfurxd
16-09-2018, 03:33   |  #1  
tayfurxd avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2018

Yaklaşık 1 aydır bilgisayarımda bağlantı sorunu yaşıyorum. Oyunlarda, Discord sunucularında pingim 2-3 saniyeliğine 1000'lere çıkıyor, daha sonra tekrar eski haline dönüyor fakat bunu döngü halinde 2-3 dk arayla yapıyor, bazı zamanlar 1-2 dk arayla da yaptığına şahit oldum. 

Sorunumun internetimde olmadığını ethernet kablosu ile deneyerek anlayabildim ve başka kablosuz ağlar üzerinde de aynı sorunu yaşıyorum. WiFi bağlantısı kopuyor, kendiliğinden bağlandığı zamanlar da oluyor bağlanmadığı da. WiFi simgesi üzerinde yıldız işareti oluyor tekrar bağlanıyor. Sorunumun WiFi kartında olduğunu düşünüyorum ama bir türlü çözüme ulaşamadım. WiFİ kartım güncel, Windows updatelerini kontrol ediyorum o da güncel durumda. Ne yapacağımı bilmiyorum. Reddit'te bir şeyler okuyup uygulamaya çalıştım fakat işe yaramıyor. 

WiFi kartının da ısınıp kendini kapatacağını okumuştum fakat bilgisayarım 45 derecenin üzerinde ısınmıyor, laptop soğutucu da kullanıyorum zaten.

Sorunu bir türlü çözemedim yardım ederseniz çok sevinirim.

White-Fox
16-09-2018, 10:35   |  #2  
White-Fox avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 155
1,104 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2010

bilgisayarda bütünleşik wi-fi olması başka , usb den taktığınız wi-fi başka.

Usb den kullanıyorsan hayır bir sorunun yok gayet doğal kesilmesi yavaş olması bizzati denedim hiç biri beş para etmiyor.

Ama bilgisayar donanımına bütünleşik gelen bir wi-fi den bahsediyorsan iş değişiyor muhtemelen format atıp versiyonuna uygun driver kurmamış olabilirsin.

Arada ne gibi bir fark var ki dersen biri kernel'e emir verene kadar usb den serialport gibi okunuyor bit bit sonra okuma bittiğinde işletim sistemine sonrada kernel e iletiliyor.

Öteki türlü bilgi kernel'ın eline doğuyor.