Wifi Alanı

Babaco
04-02-2014, 00:44   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2014

Beyler benim modemlerle ilgili bir sorum olacak.Şimdi yukarıdaki komşu ile ortak internet kullanıyoruz.Modem kablosuz fakat bizim bilgisayara kablo ile bağlayarak ortaklaşa interneti kullanıyoruz.Bizim evde bulunan tablet ve akıllı telefonlardanda wifi ile giriyoruz.Yani kısacası PC'den internete kablosuz modemden kablo çekerek ve bu kabloyu kasaya takarak, tabletlere ve akıllı telefonlara ise kablosuz modemden wifi ile bağlanıyoruz.Sorum şu: tablet ve akıllı telefonlarla internete evin her yerinden giremiyoruz.Bende yedek Wifi özellikli antenli AirTies modem var.Ben bu AirTies RT-205 modemi yukarıdan çektiğim kablo ile çalıştırarak Wifi'yi dağıtabilirmiyim ? Yani yedek olan modem kutusunu bir nevi dağıtıcı olarak kullanmak istiyorum.Böylecene evin her yerinden tablet ve akıllı telefonlarla internete bağlanmak istiyorum.Bu mümkün mü?

Babaco
05-02-2014, 23:56   |  #2  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2014

beyler cevap verecek yok mu? nereye sorsam kimse cevap vermiyor.

sosyalli
15-02-2014, 23:05   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 23
516 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2010

RT-205 modemi router olarak kullanmak için öncelikle her iki modemin kablosuz ağ adını ve şifresini aynı yaparak kaydediniz. Her iki modemdede mesh özelliğini aktifleştiriniz ve cihazları birbirlerine tanıtıp kaydediniz. Son olarak RT-205 modemin DHCP sunucu özelliğini devre dışı bırakınız. Bir de her iki modemde wep şifreleme kullanmanız gerekmektedir.

sosyalli
15-02-2014, 23:07   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 23
516 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2010

1- Modemin arayüzüne 192.168.2.1 adresiyle girdikten sonra sol taraftaki menüden ADSL -> ADSL Modu sayfasına giriyoruz. Burdan "NO MODE" seceneğini işaretliyoruz.

2- Yine sol taraftaki menüden ADSL -> ADSL Ayarları'nı tıkladığımızda açılan sayfadan "PVC Adı" sekmesinin altındaki vc1'i tıklıyoruz. 

Karşımıza gelen ekranda ayarları aşagıdaki gibi değiştiriyoz. (Protocol olarak DHCP seçildi. Fakat eğer disabled seceneği çıkarsa - özellikle diğer marka modemlerde - onuda işaretleyebilirsiniz.) 

3- Kablosuz bir modeme bağlantı kuracaksanız modemi tanıtmanız gerekiyor. Tanıtma öncesi dikkat edilecek husus her iki modeminde wireless kanallarının aynı olmasıdır. Eğer değilse modemin arayüzünden KABLOSUZ -> Kablosuz Ayarları sekmesinden kanal numarasını kolaylıkla değiştirebilirsinz. Bu ayarları kontrol ettikten sonra sol taraftaki menüden KABLOSUZ -> MESH sekmesini tıklıyoruz. Açılan sayfada "Köprü/ Tekrarlayıcı bağlantılarını etkinleştir" seceneğini işaretleyip Kaydet'i tıkladığımızda karşımıza modemin bağlantı kurabileceği modemler çıkıyor. Burdan kendinize ait modemi seçin ve kaydet'i tıklayın. Tüm bu işlemleri yaparken diğer modeminde açık ve kablosuz olarak erişilebilecek mesafede olmalıdır.

Eğer kablolu bir modemle bağlantı kuracaksanız bu işlemi yapmanıza gerek yoktur. Bu işlem yerine 4. işlemden sonra iki modemi Lan kablosuyla birbiriyle bağlamanız yeterlidir. 

4- Sol taraftaki menüden YEREL AĞ -> IP Ayarları ve DHCP sekmesini tıklıyoruz. Açılan sayfadan "DHCP Sunucusu ve Aktarıcısı Kapat" seceneğini işaretliyoruz ve IP Adresi olarak bağlantı kuracağımız modemin ip numarasına bağlı olarak yeni bir ip numarası giriyoruz. Örneğin diğer modeminizin ip adresi 192.168.2.1 ise IP Adresi bölümüne 192.168.2.X girebilirsiniz. ( 'X' olarak istediğiniz rakamı girin.) Bu işlemleri yaptıktan sonra Kaydet'i tıklayın. Çıkan uyarılarada tamam deyin. 

5- Son olarak kablosuz olarak bağlanacaksanız diğer modeminizin ayarlarından Airties modeminizi Access point olarak tanıtın. 

Tüm bu işlemleri yaparken her iki modeminde kablosuz bağlantı şifrelerini kaldırın. İki modemden herhangi birinin kablosuz bağlantı şifresi olması halinde bağlantı kurulmuyor. Kablosuz bağlantı güvenliği olarak bu işlemlerden sonra her iki modemdede MAC adresi filtreleme kullanabilirsiniz. MAC adresi filtrelemede modemlerinde mac adreslerini eklemeyi unutmayın. Airties modeme erişmek için - bağlantı kurulu iken - modeme verdiğiniz ip adresini (192.168.2.X) kullanabilirsiniz. Eğer kablolu bir modemle bağlantı yapacaksanız modeminize kablosuz bağlantı şifresi koyabilirsiniz. 

Diğer modemlerdende aynı ayarlar yapılabilir. Önemli olan iki nokta vc1 ayarlarının kaldırılması ve DHCP nin kapatılıp modeme yeni bir IP adresi verilmesidir. Benzer işlemler USR9110 modemde de denenmiş ve sonuç elde edilmiştir.

Son Düzenleme: sosyalli ~ 15 Şubat 2014 23:09