WiFi noktalarına güvenmeyin,önleminizi alın

CHIP Online
04-06-2009, 00:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Herkese açık PC ya da WiFi noktası kullanırken güvenliğinizi nasıl sağlayabileceğinizi açıklıyoruz.

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/WiFi ... izi-alin_12804.html

Resimlerle: Bilgilerinizi kaptırmayın

Son yıllarda hayatımıza iyice yerleşen ve gerçek hayatta gerçekleştirilen birçok aktivitenin kendi üzerinden yapılabilmesine imkan sağlayan internet, her geçen gün biraz daha hayati bir önem kazanıyor.

İnternete girmek için bir bilgisayar, cep telefonu veya benzeri cihazlara sahip olmak yeterli. Ancak bilindiği gibi bazı durumlarda kullanıcılar kendi bilgisayarları yerine bir başka bilgisayarı (mesela internet kafelerde bulunan bilgisayarları) ya da herhangi bir yerde bulunan WiFi noktalarını internete bağlanmak için kullanabiliyor.

Fakat halka açık olan bu tür bilgisayar ve WiFi noktaları konusunda kullanıcıların bir hayli dikkatli olması gerekiyor. Kullanıcıların bu tür bilgisayarlarda ya da WiFi noktalarında kişisel bilgilerini bırakması, üçüncü kişilerin bu kullanıcılara ait şifre ya da diğer benzeri önemli bilgilere erişebilmesine imkan tanıyabiliyor.

Bu galerili makalemizde WiFi noktalarını ya da halka açık bilgisayarları kullanırken neler yapmanız gerektiğini inceleyeceğiz. Böylece üçüncü kişilerin banka ya da diğer şifrelerinize ulaşmasının önüne geçebilme şansına sahip olacaksınız.

Not: Makalemizin devamına galeri sayfalarımızdan ulaşabilirsiniz.

Tüm konu: WiFi noktalarına güvenmeyin,önleminizi alın

Resimlerle: Bilgilerinizi kaptırmayın

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sizin önereceğiniz güvenlik önlemleri...

H@ckerCesur
04-06-2009, 09:21   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,881 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2008

Halka açık yerlerde banka hesaplarınıza ve bilumum şifreli hesaplarınıza güvenle girebilirsiniz. Yalnız sanal klavye kullanın. Ve chipinde belirttigi gibi beni hatırla seçenegini kullanmayın ayrıca işiniz bitince oturumu kapatıp çıkış verin.

SR71BlackBird
04-06-2009, 20:29   |  #3  
SR71BlackBird avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
175 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2007

Özellikle man-in-the middle saldıralarına karşı gözünüz açık olsun şifreli sayfalarda yeni sertifika uyarısı geliyosa götün götün kaçın ordan :D