Win 7 donanım uyumunda işi şansa bırakmıyor

CHIP Online
09-11-2008, 20:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Microsoft, WinHEC konferansında Windows 7'nin donanım uyumluluğu konusunu masaya yatırdı.

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Win- ... irakmiyor_9459.html

Resimlerle: Windows 7'den ne istiyoruz?

Daha önce gerçekleşen PDC etkinliğinden sonra, bu hafta da Windows Hardware Engineering Conference (WinHEC) gerçekleştirildi.

Tamamen Windows 7'nin etkisinde gerçekleşmiş olan PDC'den sonra, 5-7 Kasım arasında gerçekleşen WinHEC'de de çıkacak olan işletim sistemi konu edildi. Fakat bu konferans donanımlar üzerine olduğu için işletim sisteminin donanım desteği masaya yatırıldı. Özellikle Flash tabanlı diskler gün geçtikçe daha da büyük bir rol oynuyor.

Katı durum diskleri (SSD) ve diğer NAND-Flash bellek modülleri Microsoft tarafından NVM (Non-Volatile Memory) başlığı altında incelendi. Windows 7 bu tip diskleri tanıyabilecek ve avantajlarından faydalanabilecek. Özellikle çok kısa erişim süreleri sunan bu diskler birçok avantajı beraberinde getirecek.

Oturumlarda SSD'ler için dosya sisteminin nasıl optimize edileceği de konuşuldu. Bununla beraber Microsoft, Windows 7'nin Flash-tabanlı netbook'larda nasıl bir avantaj sunacağını ön plana çıkarmak istiyor. Microsoft PC3 takımının yöneticisi Leon Braginski şöyle diyor: "Flash tabanlı netbook'ların farklı iş yüklerine bağlı olarak ne kadar süre çalışabildiklerini hesaplamayı izah edeceğiz."

Windows 7 kablosuz iletişim konusunda da bir dizi iyileştirme sunacak ve yeni standartları destekleyecek. WinHEC 2008 oturum listesine bakıldığında, Bluetooth ve WiFi ile ilgili birçok organizasyonun yapıldığı ortaya çıkıyor.

CHIP Online ilerleyen günlerde Windows 7'nin donanım alanında ne tür yenilikler sunacağı hakkında güncel bilgileri sizlerle paylaşmaya devam edecek...


Tüm konu: Win 7 donanım uyumunda işi şansa bırakmıyor

İzleyin: Windows 7 Özel (3/5)

Resimlerle: Windows 7'den ne istiyoruz?

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Windows 7'nin donanım alanında getirmesini istediğiniz yenilikler nelerdir?

Fattur
09-11-2008, 21:14   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,768 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

SSD lere büyk bir destek yeterli gibi...

kalamarr
09-11-2008, 21:34   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
561 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

windowsların donanım tanıma alanında çok geride kaldığı bir gerçek. şuan güncel linux dağıtımları donanım üreticilerin microsofta yakın politikalarına ve hatta anti linux politikalı bir kaç donanım üreticinin linux driverı yapmak şöyle dursun tüm kodlarını kapayarak linux geliştiricilerinin bu donanımlar için driverları tek tek kendi yazmak zorunda kalmasına rağmen neredeyse tüm güncel donanımları ve hatta yazıcı webcam vb. ıvır zıvırını tanıyabiliyor.  windowslarda ise bir ton driver kuruyorsun.