win 7 hakkında birkaç soru..

ebuzer25
25-12-2009, 12:36   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
161 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2008

değerli arkadaşlar tembellik ettip araştırmak yerine size bir iki soru sorayım..
daha önce vista kullandım tabi xp de .bunlardan çok güzel bir özellik olan hızlı başlat menüsü oluyordu görev çubuğunda,bu win 7 yok mu  ben mı bulamadım?çok kullandığım proğramları masaüstüne atmak hem açılışı yavaşlatıyor.hemde masaüstü çöplüğe donuyor..sonra  vista başlat dügmesi yanında iki tane dügme vardı,biri masaüstüne drekt geçiş yapıyor diğeri vista aero dedikleri pencere geçiş tuşu .bu tuşlarda win 7 yok .bu tuşları eklemek münkün mu?
win 7 açılan açılan  net sayfalarnı tuaf bir şekide gösteriyor. bu net sayfalarının vistada ki gibi yan yana dizilmesini istiyorum . mümkün mu?           saygılarla..

Mustafa@PC
25-12-2009, 12:51   |  #2  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
13,125 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2008

1.)Hızlı başlat yerine artık SuperBar var yani bildiğiniz görev çubuğuna program simgelerini sürükleyip kolayca bırakıp, bu simgeler üzerine tıklama ile programı çalıştırıyorsunuz. Üstelik o simgeye sağ tıkladığınızda Jumplist ve programa ait özellik penceresi açılırki o Jumplist'de o programa ait en son kullandığınız dosya vb bilgileri görebilirsiniz. Yine simgelerin üstüne geldiğinizde programın önizlemesinide görebiliyorsunuz. Sonuç olarak hızlı başlattan daha çok şey vaad eden ve daha kullanışlı bir özellik var artık Windows 7 ile ; SuperBar.

2.)Sağ alt köşede tarih/saatin yanındaki düğmeye tıklarsanız masaüstüne kolayca dönersiniz. Yine bahsettiğiniz pencere arası geçişler için Windows + TAB tuşlarını kullanabilirsiniz.

3.)Bu da yine bana göre en kullanışlı özelliklerinden Windows 7'nin. Sekmeler arası geçiş için esasında 1. madde de bahsettiğim program simgesinin üstüne gelmek yetiyor, pencere açıp sekmeler gezmek yerine tıklama bile yapmadan istediğiniz sekmeye, önizleme penceresinen ulaşıyorsunuz. Biraz kullanıp alışırsanız esasında ne kadar pratik olduğunu göreceksiniz.

mancukya
25-12-2009, 14:03   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
2,844 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2008

Masaüstündeki 1 2 kblik icon pc falan yavaslatmaz bunu söyliyen ve konusanlar bu kadar bilgisiz olamaz masaüstü kisayolu pc yavaslatacakmis bunuda ögrendik.
Bilgisayar acilisinda gereksiz calisan programlar sistemi kasar bir kac örnek izinsiz sekilde bunu yapan java, adobe pdf, winamp vs vs gibi programlar alinan markali pcler ile gelen  gereksiz programlar hepsi pc ile ayni anda baslar o yavaslatir.
Ama kisayol pc falan yavaslatmaz.

ebuzer25
26-12-2009, 15:26   |  #4  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
161 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2008

mustafa kardeş  verdiğin bilgiler çok faydalı oldu . her yeni şey gibi win 7 alışmak az zaman alacak galiba insanları sonuçta eskiden kalma kullanım alışkanlıkları var.ama genel olarak win 7 gayet iyi .vista tabanlı olmasına rağmen  vistada çok ileri .adamlar bu  sefer yapmış .
bazı arkadaş cevap vermeye gerek yok insanşarın bilgisi  bu kadar çabuk ölmesi çok güzel kendisinde çok iyi öğretmen olur zannımca...açılış hızından kasıt öyle yarın dakika felan degil 1-2 saniye idi ayrıca ..araç çubuğunu yüklemesi kadar geciktirmez açılışı ama  sonuçta pc bu masaüstü simgelerini yükler..