Win 8'in şifre koruma özellikleri anlatıldı!

CHIP Online
16-12-2011, 14:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Windows 8'in çıkışı yaklaştıkça yenilikler de ortaya çıkıyor. İşte Win 8'den bir sürpriz daha...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/win- ... nlatildi_30880.html


Resimlerle: Windows 8'in artıları, eksileri

İnternetteki dijital kimliğimizi korumamızı isteyen Microsoft, son blog gönderisinde Windows 8'de yer alacak çok sayıda parolayı korumaya yönelik özelliklerden bahsetti.

Microsoft grup program müdürü Dustin Ingalls, ortalama bir kişinin 25 farklı çevrimiçi hesaba sahip olduğunu, ancak sadece 6 farklı parola kullandığını söylüyor. Ingalls, bu güvenlik sorununu çözmede iki yönteme başvuracaklarını açıklıyor.

Buna göre Windows, parolalarınızı yönetmenize yardım edecek ve bu sayede tüm parolalarınızı hatırlamak yerine sadece bir parola hatırlayacaksınız. Ingalls'a göre diğer bir yöntem, hiç parola kullanmamak ve diğer güvenlik yöntemlerine başvurmak. Ingalls, Windows 8'in alternatif yöntemleri destekleyeceğini söylüyor.

Windows 8'in birden fazla parolayı korumaya da yönelik iki yol sunacağını söyleyen Ingalls, bunun Internet Explorer 10 veya Windows Live ID ile yapılacağını açıklıyor. Ingalls, blog gönderisinde Windows 8'de yer alacak "sanal akıllı kart" gibi farklı güvenlik yöntemlerine de değiniyor.

Tüm konu: Win 8'in şifre koruma özellikleri anlatıldı!

Resimlerle: Windows 8'in artıları, eksileri

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Parolalarınızı yönetecek yardımcı bir araca ihtiyaç duyuyor musunuz?