win xp açılışta 2 seçenek

Banned
22-07-2006, 10:32   |  #1  
OP Banlandı
Teşekkür Sayısı: 1
213 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2005

bilgisayarımı açarken karşıma iki seçenek çıkıyor... hangi işletim sistemini seçöek istediğimi soruyor.
ikiside windows xp ama alttakini seçince başlamıyor.
hall odsyasını güncelleyin falan diyor üsttekini seçince başlıyor bi tane işletim sistemi yüklü.
ben bu seçeneğin nasıl olduğunu bilmiyorum benden önce birisi yapmış bişeyler....
ben bu seçenekleri kaldırıp direk windowsumun başlamasını istiyorum

TuncaBozkurt
22-07-2006, 11:18   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4,805 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2006

ctrl+pause ile sistem ayarlarına gir.gelişmiş sekmesinden başlangıç ve kurtarma altındaki ayarlar a tıkla.işletim sistemleri gösterme süresinin yanındaki tick i kaldır.düzenle ye tıkla.oradan kaldırmak istediğin işletim sisteminin bulunduğu satırı sil.benimkinde sadece böyle yazıyor.seninki de xp pro ise sadece bu satırlar kalsın

[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect

senin silmen gereken satır alttaki.çünkü alttaki işletim sistemi çalışmıyor.bir de windos u yüklediğin klasörde sadece windows klasörü mü var(işletim sistemi ile iilgili olarak) yoksa windows.0 diye bir klasör de var mı.2 klasör de varsa windows isimliyi ctrl+del ile sil.sadece windows.0 kalsın.çünkü yeni yüklenen işletim sistemleri üste yazılır.ve diğeriyle aynı sürücüye yüklediysen windows.0 vs isim alır.yenisi yani üstteki normalsew alttakini yukarıdsa anlattığım şekilde yok etmen gerekir.

delikanli53
24-07-2006, 18:31   |  #3  
delikanli53 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
1,524 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2004

Senden önce bilgisyaarı kullanan arkadaş xp işletim sistemini ikinci bir kere daha kurmuş görünüyor, ve iki tane işletim sistemi olan bilgisayar açılışta yavaş çalışır ve bir tanesi bozuksa bana kalırsa ilerde yüklediğin programlarda sorun çıkaracaktır.
O yönergerleri izlersen (benim bildiğim) açamadığın işletim sistemini silmiş olmazsın. Sadece ilk açılışta görüntüden kalkar.
Benim önerim; eğer hdd ikiye bölünmüş ise ve bir tane xp cd si varsa hiç kafanı yorma, yedekle bilgilerini d sürücüsüne ve xp cdsiyle kurulumu ilk açılıştan başlat. C sürücüsünü sil (sakın D sürücüsüne dokunma) ve yeniden bölüm oluşturu seçerek C sürücüsünü yeniden oluştur. Kurulumu başlat. En kesin çözüm bu bana kalırsa.

Banned
16-08-2006, 10:23   |  #4  
OP Banlandı
Teşekkür Sayısı: 1
213 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2005

sanırsam ki, iki tane işletim sistemi yok c ve d olmak üzre 2 sürücüm var ben c yi formatladım zaten 3 4 defa ama o seçenek hala vardı şimdi ben onu kaldırdım... seçenek çıkmıyor. şimdi eskisine göre biraz daha hızlı açılıp kapanıyor. c: yi formatladım ama yeniden oluşturmadım. sadece formatladım....