Win10 USB Format Hatası

Neptün064
03-09-2019, 20:09   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
7 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2012

Windows 10 yüklü olan bilgisayarımda mavi ekran sorununu çözememem dolayısıyla win10 media creation tool ve Rufus ile Toshiba 32 GB 2.0 usb belleğini kullanarak formata giriştim.

Başlangıçta boot ayarlarında First Boot Device'da usb belleği görmedi bunun üzerine usb belleği Hard Disk olarak göstererek formata başlattım

Tam ilerlerken windows'u kuracağım C diskini (111.3 GB) seçme kısmında "Yeni bir bölüm oluşturamadık veya mevcut bir bölüm bulamadık" hatasıyla karşılaştım.

 

 

Sorun bios ayarlarımla mı ilgili bilmiyorum ama bunlar da bios panelim
  
   

 1-usb belleği farklı portlara takmayı denedim.
2-usb yi çıkartıp yenile deyip tekrar takmayı denedim
3-cmd den diskpart,disklist clean gibi komut dizisini yazmayı denedim "Bir veya daha çok disk yeni yapılandırmayla güncelleştirilemedi" hatasını verdi

Şuan bilgisayarımda masaüstüne de erişemiyorum , D diskime önemli dosyaları yedeklemiştim onları da alamıyorum
Bu sorun hakkında nasıl çözüm bulabilirim yardımcı olursanız sevinirim

Son Düzenleme: Neptün064 ~ 03 Eylül 2019 20:15 Neden:
zombi
03-09-2019, 21:05   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 106
1,026 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2009

mavi ekranların %90 ı donanım hatasıdır. geri kalanın yarısı driver falandır. bunları çözemeden direkt formata başlarsanız çakılır tabii.

hiç bi şey silememişseniz format atmadan önce kurulum ekranındaki onarma seçeneklerini deneyin.

Neptün064
03-09-2019, 21:36   |  #3  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
7 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2012

Mavi ekran sorununa zaten alternatif çözümleri denedim , bilgisayarımda çözemediğim bir nedenden dolayı bilgisayarı kapatıp açtığımda  hep bi önceki geri yükleme noktasına dönüyordu adeta ; yaptığım ayarlar sıfırlanıyor,chrome geçmişim siliniyor,sildiğim programlar hiç silmemişim gibi kalıyolardı ,ben kapatmasam bile çözümleri uygularken sık sık mavi ekran verip tekrar başa dönmeme sebep oluyordu.

Ben de bu yüzden formata başvurmaktan başka çare bulamadım

klyglsn
04-09-2019, 01:14   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 90
728 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2017
Alıntı: Neptün064  
Mavi ekran sorununa zaten alternatif çözümleri denedim , bilgisayarımda çözemediğim bir nedenden dolayı bilgisayarı kapatıp açtığımda hep bi önceki geri yükleme noktasına dönüyordu adeta ; yaptığım ayarlar sıfırlanıyor,chrome geçmişim siliniyor,sildiğim programlar hiç silmemişim gibi kalıyolardı ,ben kapatmasam bile çözümleri uygularken sık sık mavi ekran verip tekrar başa dönmeme sebep oluyordu.

Ben de bu yüzden formata başvurmaktan başka çare bulamadı

mavi ekran hatası hddnizin ahcı moddan ıde moduna getirdiğiniz için olabilirmi keşke biosa reset atıp hdd ayarlarını ahcı modda yüklemişseniz ahcı moda alsaydınız sonra acaba refusla başlarken bot edilebilir bir şekildemi yazdınız hiç başka biryerde usbnizi denedinizmi  Quick boot niye kapalı secon boot deviceden başlangıcı usbye alamadınızmı zannımca sizin hddyi görmüyor sisteminizde raid varmı  yani fotorafınızdaki sürücü yükle kısmından bir başka bir usbden ahcı veya pcniz raıd ise raıd driver  yükleseniz hddyi görmezmi yani tam bir bulmaca gibi yine mavi ekran hatası hız aşımındanda olur işlemciye hız aşımımı yaptınız hdd modu neden milattan önce kalma ıdede durur merseleyi çözrceğimdiye baya karıştırmıssınız ortalığı yazaken bile zorlandım yani kolay gelsin inşallah üstesinden gelirsiniz

Son Düzenleme: klyglsn ~ 04 Eylül 2019 01:20
excel_mustafa
04-09-2019, 14:49   |  #5  
excel_mustafa avatarı
Genel Denetmen
Teşekkür Sayısı: 545
4,443 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2012

sata control modu ahcı yap. usb storagey i disable yap. ayrıca c yi biçimlendirerek formata devam et.

Neptün064
06-09-2019, 17:54   |  #6  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
7 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2012
Alıntı: klyglsn  
mavi ekran hatası hddnizin ahcı moddan ıde moduna getirdiğiniz için olabilirmi keşke biosa reset atıp hdd ayarlarını ahcı modda yüklemişseniz ahcı moda alsaydınız sonra acaba refusla başlarken bot edilebilir bir şekildemi yazdınız hiç başka biryerde usbnizi denedinizmi Quick boot niye kapalı secon boot deviceden başlangıcı usbye alamadınızmı zannımca sizin hddyi görmüyor sisteminizde raid varmı yani fotorafınızdaki sürücü yükle kısmından bir başka bir usbden ahcı veya pcniz raıd ise raıd driver yükleseniz hddyi görmezmi yani tam bir bulmaca gibi yine mavi ekran hatası hız aşımındanda olur işlemciye hız aşımımı yaptınız hdd modu neden milattan önce kalma ıdede durur merseleyi çözrceğimdiye baya karıştırmıssınız ortalığı yazaken bile zorlandım yani kolay gelsin inşallah üstesinden
Alıntı: excel_mustafa  
sata control modu ahcı yap. usb storagey i disable yap. ayrıca c yi biçimlendirerek formata devam et.
>Rufusla boot edilebilir şekilde yazdım.Bilgisayarım UEFİ değil eski biosu destekliyordu ben de ona göre seçerek yazdırdım.Quick boot'u enable yaptım ama bir şey değişmedi.Bilgisayarıma hız aşımı yapmadım ,mavi ekran hatasının ya yeni gelen güncelleme ile ya da advanced system care adlı programı sık kullanmaya başlamıştım ondan kaynaklı bir hatadan olduğunu düşünüyorum.

>Formata C'yi biçimlendir diyerek devam etmeyi denedim,dosyaların siliniceğine dair uyarı verdi tamam dedim ileri dedikten sonra aynı hatayı gine verdi.Ayrıca biçimlendir dememe rağmen boş alan hala 32 GB olarak gözüküyordu.

>Sata control modu AHCI yaptığımda bilgisayar inacessible boot device koduyla "kişisel bilgisayarınız bir sorunla karşılaştı ve yeniden başlatılacak" uyarısı veriyor maalesef.

 Bunların dışında ben usb'yi taktığımda bios menüsünde  First Boot Device'da usb hiçbir şekilde gözükmüyordu gözükenler

CD ROM,ZIP,USB-FDD,USB-ZIP,USB-CDROM,USB-HDD,Legacy LAN şeklindeydi. USB-FDD ve USB-ZIP'i seçerek devam etmeyi denedim ama boota başlamadı.

First boot devicede usb gözükmemesine rağmen Hard Disk Boot Priority kısmında sıralamada usb ismi gözüküyordu ben de usb'yi 1. sıraya aldım ve first boot device'a gidip harddisk'i seçince usb den format  işlemine başlayabildim.Format işleminde disk seçme kısmında böyle sorun yaşamamın nedeni bu olabilir mi acaba? Yani usb yi harddisk mantığıyla bilgisayara çalıştırtmam.

 

 


Böyle düşünmem üzerine 


  • Başka usb bellekten deneyeyim dedim gine aynı durumla karşılaştım
  • usb de sıkıntı yaşamam üzerine windows.iso dosyasını panel üzerinden "burn in disc image" diyerek DVD ye yazdırdım bu sefer bilgisayar dvd'yi okumadı,hani normalde bilgisayarım kısmında dvd yi takınca içinde ne olduğu felan gözükür o bile yok .Halbuki dvd'de sorun yok başka bilgisayarda gayet rahat  okuyor ama bu bilgisayarda neden böyle anlayamadım.

Masaüstüne girip disklerimi kontorl ettirebildim.İkisinde de sorun yokmuş bu arada.

Yani söylediğiniz çözümlerden önce asıl sebep boot için direkt usb'yi görmeyip harddisk seçeneği ile formata başlamam olabilir mi ? Eğer öyleyse  usb yi / dvd'yi görmeme sorununu nasıl çözebilirim

Teşekkürler.

Son Düzenleme: Neptün064 ~ 06 Eylül 2019 18:51
excel_mustafa
11-09-2019, 00:18   |  #7  
excel_mustafa avatarı
Genel Denetmen
Teşekkür Sayısı: 545
4,443 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2012

bu tip biosa sahip anakartlarda usb başlangıç özelliği çoğunda yok. bu yüzden dvd den format atmalısın. windows iso sunu imgburn ile dvd yaz. 

kişisel bilg sorunla karşılaştı uyarısı hdd nin ide modda iken formatlanmasından dolayıdır. bu uyarıya aldırmadan ahcı modda dvd ile format at. ayrıca hdd biosta slave (ikincil) olarak tanımlıysa master (birincil) yapmalısın.