Win7'de wireless şifresi

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
mcafee23 ayrılmıştır
25-01-2010, 01:21   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 7
3,717 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2008

Üst kat komşum bir ay önce yeni bir bilgisayar laptop almıştı ve çocukları karıştırıp bozunca windows'u onarmam ve genel temizliğini yapmam için bugün bana getirdi...
 
Bilgisayarı başlangıç onararak açtım,genel temizliğini yapmak için program kurmam gerektiğinde UAC devamlı olarak beni uyarılarla rahatsız ettiğinden işim bitene kadar UAC ayarını sıfır korumaya getirip işimi yapmaya karar verdim işimi bitirdikten sonra farkettim ki windows bir ağa bağlı düşündüm benimki olamazdı;haliyle anladım ki üst komşumun kablosuz ağıydı ve bilgisayar yukarda ki Airties modeme bağlanıyordu
 
System Tray'deki ağ simgesine tıklayıp özellikler deyip güvenlik sekmesine geçtiğimde kullanıcını bağlanırken girmiş olduğu ağ parolası noktalı harfler ile gizlenmişti fakat karakterleri göster'i tıklayınca parolayı görebiliyordum.
 
Sonra bunun böyle olmamasının gerektiğini düşünüp uac'ı açıp denedim bu sefer ağ parolasını göstermiyordu,bilgisayarı teslim ederken bunu bilgisayarın sahibine izah edip durumu anlattım ve ağ parolasını gördüğümü ve değiştirmesini söyledim.
 
Şimdi windows 7'nin bu güvenlik probleminin şaşkınlığı içindeyim bir UAC kapatma ile parola nasıl olurda başka kişilerin eline geçer;daha önce bu ekstra programlarla yapılabiliyordu ama windows'un bence bunu yapmaması gerekliydi.
 
Tamam kişi bilgisayarını tanımadığı kişilere kullandırmaz belki ama veya bu  bir özellik olabilir ama bence bir güvenlik açığıdır.
 
O zaman servise gittidiğimiz şirket bilgisayarların ağ parolalarını not edip işyeri kapandıktan sonra gidip kapısında internet suçu mu işleyelim;tabii bu bahane değildir suç işlemek isteyen kişi her yolu zaten arar,bulur,zorlar ama bu iş neden bu kadar basit hale getirilmiştir bilemiyorum.
 
Ben isteseydim komşumun kotalı internetinden faydalanabilirdim,ama bu etik olmadığı kadar üstüne üstlük yasal suçtur...
 
(Ben bunu bugün raslantısal bir şekilde buldum ama bu özellik vista'da böyle değildi;acaba microsoft ne düşündü de normalde vistada pasif olan karakterleri göster tiki'ni kullanıma açtı)

Son Düzenleme: mcafee23 ayrılmıştır ~ 25 Ocak 2010 02:21
Recep Baltaş
25-01-2010, 01:55   |  #2  
Recep Baltaş avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 8
9,635 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2004

Böyle bir şey yok. Bende UAC tamamen kapalı ve ağ şifremi görebiliyorum. Bakın bunun adı PC'dir. yani Personal Computer. Yani Kişisel bilgisayar. Komşunuz PC'sini size vermişse, yapacaklarını da kabul etmiş demektir. Teknik servisler ise bu konuda sözleşmelerle bağlıdırlar ve mahkemeye verilebilirler. 

Bence bu özellik gayet normal bir durum. Böyle bir hata da yok sistemde. Az önce denedim. Böyle bir açık olsa emin olun anında yama çıkardı. Şifrenin görünmesi bir özellik!

Unutmayın , bu şekilde başkasınını şifrsini görmek için PC'sine sızmanız ya da örenkte olduğu ibi pc başına oturmanız laızm.

mcafee23 ayrılmıştır
25-01-2010, 03:51   |  #3  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 7
3,717 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2008

evet bu konuda haklısınız enteresandır o bilgisayarda göremiyorken benim bilgisayarda aynen sizinki gibi UAC pozisyonunun önemi olmadan her defasında parolayı gösteriyor;ama neden gösteriliyor zaten benim endişemin UAC ile alakası yok neden gösterildiği,bu gibi şeyler eskiden wirelesskeyview tarzı programlarla yapılabiliyordu;şimdi ise misafirliğe çıktığında dur birşey bakacağım deyip şifreyi elde edebileceğiniz kadar kolay birşey
Peki o zaman ki şunu sorarım ben bu özellik vista'da da vardı ama oraya şifre yazılı iken neden pasifti?(Şifrenin üzerine tıklayınca aktif oluyor ancak o zamanda parola siliniyor)

Kapalı Hesap (135391)
25-01-2010, 15:40   |  #4  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 0
2,758 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2009

Böyle birşey yok :) Bu normal bir durum , yani herkesde oluyor ;)

mcafee23 ayrılmıştır
25-01-2010, 15:42   |  #5  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 7
3,717 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2008
Alıntı: Melih Çalışkan  
Böyle birşey yok :) Bu normal bir durum , yani herkesde oluyor ;)
 
Ya ben anlatamıyorum oluyor da olmaması lazım diyorum

mancukya
25-01-2010, 18:51   |  #6  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
2,844 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2008

Senin 2 komsun birbirleriyle ayni hatti kullaniyor yada kullanmislar.
Bütün windowslarda olan birsey baglandigim modemin sifresi kendi pcmde görüyorum bunun UAC yada baska seyle alakasi yok.
Bu senin icinde gecerli eger sifreyi bellekte tut secersen makinende sifre durur aksi takdirde her baglantida o sifreyi yazmak zorunda kalirsin zaten.

farukdgn
25-01-2010, 18:59   |  #7  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,219 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2009

UAC ile ne alakası varki o şifre modemde kayıtlı Windows'la alakası yok!

Recep Baltaş
25-01-2010, 22:20   |  #8  
Recep Baltaş avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 8
9,635 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2004

Konu kapanmıştır. Microsoft'un almış olduğu bu karar milyonlarca kullanıcının ve araştırmanın ürünüdür. Demek unutanlar çoğunlukta.