Windows 10 ile Windows 8 - Dualboot kurulum

ttbpc
09-12-2015, 20:15   |  #1  
ttbpc avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 146
1,448 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2014

http://hizliresim.com/bMZ06d
[/url]
Aldığım bir yorum üzerine bu yazımda Windows 10 ile Windows 8'i nasıl YÜKSELTME LİSANSI İLE dualboot kuracağınızı göstereceğim.
Babamın hayrına...

Konu yasaldır, silerseniz canınıza okurum ona göre. Millet illegal şeyler paylaşıyor söz yok ben ISO arayınca hemen konuyu silmeler falan...

Neyse, konuya geri dönelim. Önce kurulum dosyalarını edinin. Ardından sources\gatherosstate.exe dosyasını masaüstünde yönetici olarak çalıştırın. Masaüstünde bir dosya oluşacak "GenuineTicket.xml" diye. Bu bize lazım.

Ardından disk yönetiminde minimum 60 GB bölüm oluşturun. NTFS olarak biçimlendirin ve etiketi Windows 10 Buraya kurulacak olsun. Karıştırmamak için.

Ardından BIOS'tan kurulum CDnizi en başa alın.

Bundan sonrasını normal format atarmış gibi yapacaksınız. Ancak kablolu internet kullanıyorsanız kurulumdan önce internet kablosunu çıkarın. Takabilirsiniz bölümüne gelene kadar takmayın. Kablosuz ise internete bağlanmayın.

Masaüstüne ulaştığınızda yönetici olarak komut istemi açın ve şu komutu girin.
net stop clipsvc

Ardından genuineticket.xml dosyasını ise C:\ProgramData\Microsoft\Windows\ClipSVC\GenuineTicket adresine atın.

Ardından komut istemine şu komutu girin:

net start clipsvc

Artık internete bağlanabilirsiniz. Ve son olarak ayarlardan Windows 10'u etkinleştirin. Bu kadar.

NOT: Aslında bu yöntem http://10.enpedi.com/2015/09/yuk ... apmadan-direkt.html buradan alıntıdır ancak Windows 10 YÜKSELTME LİSANSI ile dualboot yapan ve YÜKSELTME LİSANSI ile dualboot yapmayı o sitede paylaşan ilk kişi (Hatta belki Türkiye'de ilk kişi. İnternette kimseye rastlamadım.) olduğum için burada paylaşabilmemde bir sakınca görmedim. (Kişi: http://disqus.com/by/birkatycatmicrosoftvarm/)