windows 10 intel chipset kurulumu

simeli
11-09-2017, 11:16   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
129 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2006

Merhaba Arkadaşlar,

Windows 10'a geçtikten sonra anakart'ın sürücülerini kuramıyorum.Gerek Asus'un sitesinden indirdiğim win 7,8 64 bit sürücüleri,gerekse intel'in kendi sitesinden indirdiğim, "intel driver update utility" ile olsun bir türlü yüklenmiyor.
Asus 'un sitesindeki " does net support operating system: wnt_6.2p_64" diyor.Yani win 10'u desteklemiyor anlaşılan.. Diğeri de kurulumun son aşamasında, "başarısız bilinmeyen hata" uyarısı veriyor. Merak ettiğim hususlar şunlar ;

1.Özellikle anakart chipset'inin ,bir şekilde de olsa yüklenip yüklenmediğini nasıl anlarım ? Bilgisayarda hangi yolla bunu görebilirim.

2.Eğer yüklenmiş ise,windows 10'un kurulumu sırasında olan otomatik güncellemelerle yüklenmiş olabilir mi ? Eğer öyle ise bunun manuel yüklemeden farkı nedir ? İşletim sistemine uymuyorsa uymuyordur...Windows'un kendi otomatik güncellemesinde de yüklenmemesi lazım değil mi?

3.Driver update programım var. Bununla arasıra güncellemeleri kontrol edip, bulduklarını yüklüyorum.Bu yüklemiş olabilir mi ilgili chipset'i. Ve yine aynı soru,yüklediyse manuel yüklemeden farkı ne ? Uyumsuzluk varsa, hiç bir şekilde yüklenmemesi gerekmez mi?

4.Diyelim ki,bu chipset yüklenmemiş ve hiç bir şekilde de yüklenemiyor. Bu durumda, Anakart'ın ve dolayısıyla bilgisayarın genel performansında ( hız vs) düşüklük, kararsızlık olur mu? Mesela benim usb arka portlar ilk açılışta üzerine takılı olan mouse ve klavye sürücüsünü tanımıyor.Ama öndeki usb portlarında ve benim sonradan eklediğim kart okuyucudaki usb portunda ise sorun yok.İlgili cihazlar onlara takılıyken sorunsuz çalışıyor.İşin garibi, yeniden başlat yaptığımda arka porta takılı mouse ve klavye bu sefer çalışıyor. Bu düzensizliğin de chipset kurulumsuz kullanımla ilgisi olabilir mi?

5. Ve son olarak , yok bu intel chipset'i kurmanın bir çaresi.İlla ki, Sistemi yenileyene kadar bekleyecek miyiz ?

Jubei76
17-09-2017, 12:26   |  #2  
Jubei76 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
3,579 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2009

Merhaba.
Bilgisayarınızın donanım özelliklerini belirtirseniz, yardımcı olmaya çalışayım. Utanma

excel_mustafa
17-09-2017, 21:25   |  #3  
excel_mustafa avatarı
Genel Denetmen
Teşekkür Sayısı: 545
4,445 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2012

-ram 4gb altında ise 32 bit kur.32bit sistemde çalışabilir.

-olmuyorsa boşuna zaman kaybetme win10 çok uyumlu bi sistem değil.temiz bi win7 kur birçok driver otomatik yüklenir genelde.