Windows 10 Kullanımı Hakkındaki Görüşlerim

Daghan Tanık
01-08-2015, 19:40   |  #1  
Daghan Tanık avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2015

Merhaba arkadaşlar baktım ki forumda her kafadan bir ses çıkıyor, sorular sorular Windows 10 hakkında. Şunu söylemek için bu konuyu açma gereği duydum, eski işletim sistemim Windows 8.1 idi ve her anlamda çok memnundum, stabilite olsun hız konusu olsun oyun uyumluluğu olsun v.s gibi.

Hatta şu Dx 12 olayı olmasaydı asla düşünmüyordum geçmeye ve başka bir yandan da düşünmedim değil yeni bir işletim sistemi olduğu için sorun yaşar mıyım diye. Yapı olarak sorunları hiç sevmeyen biri olduğum için düşünmeden edemedim ama sonunda merakıma da yenik düşmenin etkisiyle bir cesaret kurdum Windows 10 sistemini. Windows 8.1 kullanıcısı olduğumdan ilk kurulumdan itibaren pek yabancılık çekmedim diyebilirim, yalnız dürüst olmak gerekirse kurulumu biraz daha yavaş sürdü ve bekleme ve kendini hazırlama süreci azda olsa uzundu.

Driverlerin çoğu kurulu ve hazırdı sadece aygıt yöneticisi kısmından gerekli olan donanımları daha güncel sürümlerine güncelleme gereği duydum. Dürüst olmak gerekirse sadece ekran kartı driverin de az biraz sorun yaşadım ama Nvida'nın Win 10 destekli driverini yükledikden sonra bu sorunda ortada kalmadı. Yalan yok, Windows 10'u daha 29 Temmuz tarihi gelmeden yükledim ve bir haftayı geçik bir süredir kullanmaktayım. Windows güncellemelerini de sorunsuzca indirip yükledi yeni işletim sistemimiz.

Şimdi ise gelelim kullanım rahatlığı ve oyun uyumluluğu konusuna. İşletim sisteminin hız ve stabilite konusunda bir sorunu yok sadece yeniden başlatmalar da başlarken 8.1 den biraz daha uzun sürede açılıyor. Oyun konusunda da bir sorun yaşamamak için dx sürücüsünü, visual c+ 2008 den 2013 e kadar olanları yüklemenizi tavsiye ederim, open al ve silverlight adlı driverleri de kurmanızı tavsiye ederim. Bunların hepsini yaptık dan sonra elinizdeki oyunların açılmama ve hata vermesi gibi sorunları ortadan kalkmış oluyor tabi oyunu da hatasız ve doğru kurarsanız. Şahsen ben elimde olan tüm oyunları tek tek yükledim ve denedim, Fps konsunda bir artış oldu mu derseniz oyundan oyuna değişen 3-4 FPS'lik artıslar gördüm tabi bunlar şuan Dx 11 altyapılı oyunlar. Asıl performans durumunu DX 12 altyapılı oyunlar çıktığında göreceğiz. Malum Microsoft özellikle DX 12 yapılı oyunlarda kendine güveniyor. Bakalım onu da deneyip göreceğiz çıktıklarında.

Malum Dx 12 destekli oyunlar özellikle işlemciye yük bindirimini azaltıp ekran kartı ve işlemci arasında ki dar boğazı engelleyeceği söyleniyor, tabi bu olursa oyunlardaki FPS durumunda gözle görülür derecelerde artış olacaktır diye düşünüyorum.

Bunların ışında söyleyeceğim şeyler de pek yok gibi. Eğer sizde Windows 10 yükleyim mi diye hala düşünüyor ve tereddüt ediyorsanız diyeceğim şu; eğer ki temiz kurulumla doğru ve hatasız bir kurulum yapar yukarıda ki önerdiğim işlemleri de yaparsanız Windows 10'u sorunsuz ve stabil bir şekil de kullanıcağınıza eminim, hele ki Windows 8.1 kullandıysanız bu işletim sistemine de yabancılık çekmezsiniz. Tek sorun Windows Defender sizi biraz gıcık edebilir çünkü kapatsanız da yeniden başlattığınızda PC'yi kendi kendine açılıyor ve uyarı verip siz istemeseniz de dosyanızı tehlikeli görüp karantinaya alabiliyor, özellikle crack kullananlar için diyorum. Tabi bunun da önüne şöyle geçebiliyorsunuz; Defender'i kapatıp dışlamalar kısmından kurduğunuz oyunun klasörünü gösterip o oyununun dosyalarını görmezden gelmesini sağlayabiliyorsunuz.

Bazı arkadaşlar Windows 10 kurdum bilgisayarım ısınıyor yazmış, bu durumun bununla asla bir alakası olmadığını da üstüne basarak belirtmek isterim, çünkü hiçbir işletim sistemi ısınma durumuna bir etki etmez. Benim Windows 10 hakkında ki görüşlerim bunlar saygı ve sevgilerimle.
Sizlerinde görüşlerini konu altında ki yorumlarınız da görmek isterim.