Windows 10 Otomatik Güncelleme Nasıl Kapatılır?

FlatkolikCom
27-10-2018, 11:19   |  #1  
FlatkolikCom avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 1
3 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2018

Windows 10 Otomatik Güncelleme Nasıl Kapatılır?

Güncelleme Gerekli Midir?
Windows işletim sistemi kurulduğunda genel olarak otomatik güncelleme işlemi otomatik olarak açılmıştır. Kullanıcılar işletim sistemini kullanırken Windows tarafından gönderilen güncellemeleri de otomatik olarak alırlar. Bu güncellemeler bilgisayara yüklenmeden önce kullanıcıların güncellemelerin yüklenmesi için onayı istenir. Tabii ki güvenlik açıklarının kapatılması ve işletim sistemindeki yeni uygulamaların tamamlanması için güncelleme yapmak gereklidir. Günümüzde işletim sistemlerindeki açıkları kullanarak bilgisayarlara sızma girişimlerinin önüne de bu güncellemeler ile geçilmeye çalışılmaktadır.

Güncellemeleri Kapatmak
İşletim sisteminiz Windows 10 ise, güncellemeleri kapatmanın birkaç yöntemi bulunmaktadır. Her bir işlemde de işletim sisteminizi güncellemelere kapatabilirsiniz. Ancak, Windows 10 kullandığınız bilgisayarınızın güvenliği için size gönderilecek olan güncellemelerden haberdar olamayacaksınız. Yine de kapatmaya karar verdiyseniz, bundan birinci yöntem “hizmetler” veya “services” komutunu arama kısmına yazarak bilgisayarınızın arka planda çalışan uygulamalarını açmaktır. Bu pencerede Windows update seçeneğini çift tıklayarak açın, seçeneklerden “devre dışı”nı işaretleyin ve sonra da “durdur” seçeneğini tıklayın. Bu işlemden sonra Windows 10 işletim sistemini yeni güncelleme almayan veya taramayacaktır.

Bir diğer yöntemde ise yapılandırma ayarlarını değiştirerek güncellemeleri kapatma işlemi yapmaktır. Bunun için “çalıştır” komutu (run) açılarak “gpedit.msc” komutu yazılır. Ekrana gelen Yerel Grup İlkesi Düzenleyicisi penceresinde Bilgisayar Yapılandırması, Yönetim Şablonları, Windows Bileşenleri ve Otomatik Güncelleştirmeleri Yapılandır seçeneği açılır. Bu penceredeki Etkin düğmesi aktif hale getirilerek, seçenekler bölümündeki Karşıdan Yükleme ve Kurma İçin Uyar seçeneği seçilerek Tamam butonu tıklanır.

Güncelleştirme ve Güvenlik, Güncelleştirmeleri Denetle seçilerek ayarlar kaydedilir ve bilgisayar yeniden başlatılır. Bu işlemden sonra Windows 10 update işleminiz kapatılmış olmaktadır. İşletim sisteminin daha dinamik ve verimli çalışması için güncellemeleri sürekli olarak almanız gereklidir. Genelde kullanıcılar güncelleme esnasında bilgisayarlarının veya internet bağlantılarının yavaşladığından şikayet ettikleri için güncellemeleri almak istememektedir.

c3maykut
27-10-2018, 14:26   |  #2  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 2
8 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2018

güncellemeleri kapatmak isteyenler sınırlı data kullanıyorum seçeneğini aktif etmeli.

c3maykut bu faydalı yanıtı için aşağıdaki 1 kişiden teşekkür aldı... [ Göster ]