Windows 10 Yükseltme sonrası uygulama açmama sorun

BerkanTamer
24-06-2016, 05:33   |  #1  
BerkanTamer avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2015

Merhaba Arkadaşlar Windows 8.1 den sonra Windows 10 a geçiş yaptım. Ama internet ile bağlanılan çok oyunculu oyunları açamıyorum. Mesela normal SP(Single player) oyunları rahat açarken League of Legends e giremiyorum Steam'a giriş yaptıktan sonra CS.GO ya giremiyorum. Görev yöneticisinde işlemlerde oyunun .exe dosyaları çalışıyor gözüküyor fakat herhangi bir pencere açılmıyor ve açılmadığı gibi bir uyarıda vermiyor. Örneğin LoL tıklıyorum imleç çalıştırır gibi dönüyor ama sonra normale dönüyor client açılmıyor. Steam'da Oynaya basıyorum arkadaş listeme baktığımda oyunu oynuyor gözüküyorum görev yöneticisi > işlemler de de gözüküyor ama uygulamalar açılmıyor. Win 8.1 den 10 yükseltme işlemi yaptım. Win 10 geçtiğimde internet bağlantımın bir türlü olmamasından dolayı 3-4 defa 8.1 geri geçiş yapıp geri yükselttim ve en sonunda Win 10 da internet problemimi çözdüm fakat bir de bu çıktı karşıma tekrar Win 8.1 dönmek falan uğraşmak istemiyorum. İnternet de sayısız konulara baktıktan sonra söyledikleri ve uyguladığım bazı yöntemler uyumluluk çözümü. Elle Win 7 ayarlayıp yönetici olarak başlatmayı denedim ama sonuç aynı, uyumluluk sorunu giderden denedim yine olmadı. Veri yürütme engellemesi yöntemini denedim yine olmadı son olarak tüm antivirüs programları mı ve Windows Defender ı kapatarak denedim yine olmuyor. Bu sorunu nasıl çözerim acaba? Yardımcı olursanız çok sevinirim. İyi forumlar.

zazaca
28-06-2016, 15:24   |  #2  
zazaca avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 23
563 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2009

önce şunu  anlamak istiyorum şu anda internete gire biliyormusun sorun bahs etiğin  bilgisayarından ?

BerkanTamer
28-06-2016, 18:55   |  #3  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2015

Evet tarayıcılardan internete girebiliyorum o bakımdan sıkıntım yok. Sadece sistem oyunları başlatmada sıkıntısı var. Steamdan oyunu başlat dediğimde Görev Yöneticisi>İşlemler de .exe dosyası çıkıyor ama ekrana herhangi bir pencere açılmıyor hata da vermiyor kalıyor öylece başka bir örnek League of Legends oyununu açmak istediğimde yine görev yöneticisinde görülüyor ama oyun açılmıyor. Mecbur tekrardan Win 8.1 geçtim.

zazaca
28-06-2016, 20:02   |  #4  
zazaca avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 23
563 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2009

oyunlar Windows 10 uyumsuz ondan  kaynaklanıyor ama şöyle bir şey deneye bilirsin şunda Windows 8,1  kulanıyorsun  c diski program files oyun klasörünü d diskine kopyala  sonra Windows onu c veya  farkli bir diske kur sonra oynu Windows 10 da kur  kurduğun  oyunu  normal exe dosyasından kur sonra oyunu açmadan d kopyaladığın dosyalarla Windows  10  program files  deki oyun klasörleriyle değiş çalışcaktır bende aynı sorun  sam2  yaşamıştım bahs etiğim şekilde su anda sorunsuz kulanıyorum