Windows 10'a 3 güçlü özellik!

Can Pehlivan
01-01-2021, 15:26   |  #1  
Can Pehlivan avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
16 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2020

Microsoft, Windows 10'da bir dizi yeni özellik sunacak ve özelleştirme seçeneklerini daha da genişletecek bir PowerToys güncellemesi üzerinde çalışıyor.


PowerToys, bilmeyenler için Microsoft tarafından mevcut klavye kısayollarını özelleştirme, dosyaları toplu olarak yeniden adlandırma, görüntü optimizasyonu ve daha fazlası gibi günlük görevler için oluşturulmuş açık kaynak bir araçtır. Hem Microsoft hem de geliştirme topluluğu tarafından geliştirilmiştir.


KAYIT DEFTERİNDE KOLAYCA GEZİNİN

Gelecek özelliklerden biri, Windows Kayıt Defteri gezginidir. Aradığınız herhangi bir ayarı, özellikle de kayıt defterinde hiç ayar değiştirmediyseniz zorlanmadan bulabilmenizi sağlayan bir özelliktir. 

Bu araçla tüm ana anahtarları bulabilir, bir kayıt defteri anahtarındaki tüm değerleri gösterebilir ve daha fazlasını yapabilirsiniz.


WINDOWS SERVİSLERİNİ KOLAYCA DURDURUN

Bir diğer özellik, PowerToys'u kullanarak Hizmetler'i açmadan Windows servislerini kolayca durdurma ve başlatma. Bilmeyenler için Windows servisleri, Windows Update ve Microsoft Store gibi çalışan uygulamaların hizmetlerini yönetmenize olanak tanıyan bir programdır.


SİSTEM KOMUTLARINI ÇALIŞTIRMAK İÇİN YENİ BİR YOL

Üçüncü bir özellik, sistem komutlarının artık görev çubuğundaki arama kutucuğundan yapılabilecek olması. Microsoft, şimdilik aşağıdaki komutlar için bu desteği sağlamayı planlıyor:



  • Uyku
  • Hazırda Beklet
  • Kapat
  • Kullanıcı değiştir

Şimdilik, bir sonraki büyük PowerToys güncellemesinin ne zaman geleceği konusunda kesin bir planlama yok ancak bu özelliklerin Ocak ayında PowerToys v0.31 ile gelmesi bekleniyor.


Bu üç araca ek olarak, Microsoft, yeni bir yazı tipi görüntüleme (render)  sistemi ve PowerToys için WinUI iyileştirmeleri üzerinde çalışıyor.

Son Düzenleme: Can Pehlivan ~ 06 Ocak 2021 21:59 Neden:
zombi
02-01-2021, 11:34   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 106
1,026 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2009

haber için teşekkürler. ama gelen özellikler gene boş beleş, var olan sürücü uyumsuzlukları ve alışılagelmiş menüleri bozmaktan ileri gitmeyen, kullanıcıyı kandırmaya yönelik özellikler.

uyku mıodunu ve hazırda beklet fonksiyonlarını, hızlı başlatı adam gibi kapatamama, ekran kartlarındaki gereksiz mavi ekranlar, saçma sapan donmalar, tam ekran ölçeklendirmedeki başarısızlıklar giderilse,

abi bak siz regediti 20 senedir kullanamıyordunuz bakın size araç verdik gibisinden insanı aptal yerine koyacak güncellemelerden daha faydalı olurdu kanımca. hele şu tam ekran ölçeklendirmesi.

ya arkadaş 20 yıldır problemsiz çalışan bi sistem win 10 la bi anda hurdaya döndü. oynadığımız oyundan çektiğimiz videoda yanlardaki şeritlerden bi ben mi usandım bilmiyorum ki?

Can Pehlivan
02-01-2021, 15:15   |  #3  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
16 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2020

Microsoft tutarsız bir şekilde çalışıyor. Bugün yaptığını yarın siliyor kaldırıyor Microsoft'un işleri işte :)