Windows 10'un Sevilen 4 Özelliği

emirhanbulbul6161
09-08-2015, 22:21   |  #1  
emirhanbulbul6161 avatarı
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
34 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2015

Windows 10 ile ilgili görüşlerimizi yazmaya devam ediyoruz. Bu yazımızda sizlere Windows 10’un en çok beğenilen 5 özelliğini listeleyeceğiz. 

1- Cortana

Cortana windows 10’lu bilgisayarlar için büyük bir yenilik. Cortana gerçek bir asistan gibi size yardımcı olur. Cortana ile hava durumunu, uçuş planlarını vs. öğrenebilirsiniz.

Cortana iki seçenek olarak çalışır. Birincisi; yazı ile. İkincisi ise; ses komutu ile çalışır.  Cortana’yı “Hey! Cortana” komutu ile çağırabilirsiniz. Lakin cortana Bölgemizde kullanılmamaktadır. Ama ileriki güncellemelerde bölgemiz için de kullanılabilir hale geleceğini umuyoruz.

2- Yeni masaüstü ekleme özelliği

Windows 10’da çok beğendiğimiz bir özellik var. Bu da yeni masaüstü ekleme özelliği. Mevcut masaüstünüzde fazla işlem yaptınız ve artık ekranın dolduğunu düşündünüz. Hiç panik yapmanıza gerek yok çünkü windows 10 sayesinde temiz bir masaüstü açabilirsiniz. Bunu yapmak için açık uygulamalar butonuna tıklayın ve sağ alt kısımda bulunan “Yeni Masaüstü” simgesine tıklayın. Tekrar açık uygulamalara girerek masaüstleri arasında geçiş yapabilirsiniz.

3- Başlangıç Menüsü

Windows için başlat menüsünü yenilemek çok zor olmasa gerek. Ama asıl konu Windows 8’de alınan tepkiden sonra tekrar windows 7’deki başlat menüsü görünümüne dönülmüş olması. Bizce çok isabetli bir karar olmuş. Hatta windows 7’ye göre çok daha esnek bir yapıya sahip bir windows orrataya çıkmış. Yani windows 7’yi koymuşlar ve üzerine eklemeler yapmışlar.

Başlangıç menüsünün bir diğer özelliği ise uygulama ekleyip çıkartabiliyorsunuz. Windows 10 o kadar güzel ki. başlat menüsü hoşunuza gitmediyse windows 8’de ki başlata dönebiliyorsunuz.

4- Microsoft Edge

İtiraf etmek gerekirse microsoft, explorer’da ki eksikleri Edge’de tam olarak düzeltmiş değil. Hala kullanabileceğimiz en ideal ve hızlı tarayıcı yine Gooogle Chrome. Edge ile sekmeleri bir yere sabitleyebiliyorsunuz. Edge ve OneNote birleştirilerek güzel bir özellik ortaya çıkmış. Bunu sayesinde internet sitelerinde dolaşırken anlık olarak ekran görüntüsü alıp bir şeyler çizebiliyorsunuz.

En güzel özellik Edge’nin Cortana desteği bulunması. Lakin yukarı da Cortana başlığı altında belirttiğimiz gibi bölgemizde kullanılabilir halde değil.

Mesela bir restoranın web sitesine girerseniz cortana ekranın üstünde pop-up olarak karşınıza çıkacak ve size mekanın hangi saatlerde açıldığını, hangi yol üzerinden gidildiğini vs. söyleyecek.  Ayrıca bilmediğiniz bir kelime çıkarsa, kelimenin üzerine sağ tıkladığınızda Cortana’ya Sor butonu çıkacak ve kelime hakkında bilgi edinebileceksiniz.

Kaynak: http://www.pcwebim.com/windows-10un-sevilen-4-ozelligi/