Windows 7 APPCRASH hatası

RashRh
07-12-2012, 11:07   |  #1  
RashRh avatarı
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 2
30 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2012

Öncelikle merhaba arkadaşlar. 

     Size APPCRASH hatasını anlatıcam. Başıma nasıl geldi nerden geldi hiç anlamadığım bir mevzu, çok illet çok lanet birşey, geçen zamanlarda kendime bir bilgisayar topladım. 

Bilgisayar Teknik Özellikleri;

AMD Athlon II X3 460 3.4 Ghz Socket AM3 Unlocking X4 B60 

Asus M5A78L M-LX 

Nvıdıa GeForce 9500 GT 1 GB 128 Bit 

DDR3 1333Mhz CL9 Pqi Soğutuculu 8 GB Ram

1 TB Harddisk 

Windows 7 Ultimate 64 bit

Bu özelliklerde bir bilgisayara sahibim. Oyun hastası bir insanımdır, hatta oyunsuz ben bensiz oyun olmaz diyebiliriz :) Neyse bir gün gene oyun oynuyorum o malum lanet olasıca illet APPCRASH hatası karşıma çıktı, umursamadım ilk baş kapattım hatayı, oyuna tekrar girdim ve belli bir süre sonra gene aynı hatayı aldım. Hatayı merak ettim ve biraz araştırdım. Hatta çok araştırdım ama bu hatanın neredeyse çözümü yok. Bazı forumlara baktım ve birkaç bir şeyler buldum bunlardan bazıları;

Güncelleme yapın demişlerdi 178 tane güncelleme yaptım sorun düzelmedi.

DEB ile ilgili dediler DEB'i açtım ama sorunum gene düzelmedi.

Windows sahte olduğu için dediler gittim windows 7 lisans anahtarı aldım, ancak sorunum gene düzelmedi.

BİOS uptade yaptım sorunum gene düzelmedi. 

Hatta bir ara anakarttan şüphelenmeye başlamıştım anakartı garantiye yolladım geri geldi çok sevinerek taktım ama sorun hâla deva ediyordu. Kafayı yemek üzereydim neredeyse bilgisayarı hurdaya ayırıp kendime yeni bir tane topluycaktım. Donanımda yada yazılımda bir sorun vardı anlamamıştım birtürlü, ama yazılımda sorun olamazdı gerekli herşeyi yapmıştım. Haftada 2 kere bilgisayar formatlıyordum sürekli farklı CD'lerle, geçenlerde bilgisayarı gene formatladım. Driverlar için anakartın kendi CD'sini takınca aklıma turbo key geldi onuda kurayım dedim. Başlattım setup'ı kurulumu tamamlayamadan tak o illet hata gene daha bilgisayarı yeni kurmuştum içinde yüklü hiçbişey yoktu ve hata vermişti. Direk Ram'lerden şüphelendim. Hemen asus support'tan anakartın desteklediği ramlere baktım. Ve hüsrana uğradım benim anakartım pqi ramleri desteklemiyor. Elimde Kingston DDR3 2 GB ram vardı onu taktım, turbo key'i tekrar kurdum ve sorunsuz kurdu. Pqi ramler varken hata aldığım oyunların hepsine tekrar girdim ama hiçbir sorun olmadan sorunsuz bir şekilde oynadım. Sanırım APPCRASH hatasını çözmüştüm hatta bilgisayarın donanımında sorun olduğu için o hatayı verdiğini söyleyebilirim. 

Siz APPCRASH hatası alan arkadaşlar anakartınızın sitesinden .pdf uzantısını indirerek anakartınızın desteklediği ramlere bakın büyük ihtimal üzerinde olan ramleri desteklemiyordur. İşlemci, ekran kartı, ram hepsine bakın illaki birtane uyuşmuyordur, birden fazlada olabilir. Parça uyumuna dikkat edin :)

 APPCRASH yani APP= UYGULAMA - CRASH= ÇAKIŞMA demek olduğundan birşeyler çakışıyor. 

Şimdi bilgisayarımda CORSAİR 8 GB Anakartımın desteklediği ramler var. Hiçbir sorun olmadan her oyunu rahatlıkla oynuyabiliyorum. 

Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana :) Kesinlikle alıntı değildir. Hayırlı günler

Son Düzenleme: RashRh ~ 07 Aralık 2012 19:00
barisgo
07-12-2012, 14:18   |  #2  
Üye
Teşekkür Sayısı: 7
99 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2012

İyi bilgi temiz bilgi kg iyi formlar

barisgo bu faydalı yanıtı için aşağıdaki 1 kişiden teşekkür aldı... [ Göster ]