Windows 7'nin cevapsız soruları

CHIP Online
08-01-2009, 12:31   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Windows 7'nin beta sürümü kapının ardında bekliyor. Ama bu sürüm tüm sorulara cevap veremeyecek.

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Wind ... sorulari_10383.html

Resimlerle: Windows 7 ile gelen yeni özellikler

Özellikle Vista'nın beklentileri karşılayamaması, Microsoft'un yeni işletim sistemi Windows 7'nin üzerinde büyük bir baskı yarattı. Uzmanlar ve Vista'dan memnun olmayan kullanıcılar Microsoft'un kendini affettirmek için Windows 7'yi kullanacağını düşünüyorlar. Bu yüzden de yaklaşık 2 yıldır yeni işletim sistemi hakkında yazılım çiziliyor ama hala yanıtını tam olarak alamadığımız sorular var. İşte kullanıcıların ısrarla Microsoft'tan yanıtlarını beklediği sorulardan bazıları...

İlk soru tabi ki Windows 7'nin ne zaman resmi olarak piyasaya sürüleceği. Torrent sitelerine düşen sürümünden bahsetmiyoruz tabi ki. Son halini almış ve kullanılmaya hazır sürüm acaba tam olarak ne zaman satışa sunulacak? Vista'nın piyasaya sürülme tarihi ertelenmiş ve pek çok kullanıcı bu yüzden hayal kırıklığına uğramıştı. Ayrıca bir zamanlar Vista'dan ancak 3 yıl sonra yeni işletim sisteminin piyasaya sürüleceği açıklaması hala geçerli mi? Çünkü eğer bu açıklama geçerliyse Windows 7'ye resmi olarak ancak 2010'un başlarında kavuşabileceğiz demek oluyor.

Vista kullanıcılarına ücretsiz veya çok düşük ücretle Windows 7 güncellemesi söylentilerinin ardından gerçek payı var mı? Eğer varsa bu nasıl ve ne zaman hayata geçecek? Pek çok kullanıcı, özellikle de yeni notebook'larında yüklü gelen Vista'yı kullananlar giderek Windows 7 için sabırsızlanıyorlar. Acaba bu kullanıcılardan Vista'yı beğenmemiş olanlar, Windows 7 için hatırı sayılır bir güncelleme ücreti ödemeden yeni sisteme geçiş yapabilecekler mi?

Tüm konu: Windows 7'nin cevapsız soruları

İzleyin: Aero Shake

Resimlerle: Windows 7 ile gelen yeni özellikler


Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Bunların dışında sizin Windows 7 ile ilgili merak ettiğiniz konular var mı?

frozen
08-01-2009, 15:20   |  #2  
frozen avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
776 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

Tabiki beklentiler var fakat 3. maddeye pek katılmıyorum doğrusu. Günümüzde hâlen geçiş sıkıntıları çeken insanlar var. Alışkanlıkları çok zor değiştiriyorlar.

Bir yazılımcı olarak gözlemlediğim bazı noktalar var. Bir "Web Application" hazırladığım firma tüm Web2.0 özelliklerini reddetti, yönetim paneli konusunda da tüm Java destekli hızlı kullanım sağlayan arabirim yerine bilindik "Tree" modelini tercih ettiler. Sebep olarak biz buna alıştık bu şekilde olsun idi.

Bir diğer olayla da, bir belediyeye Vista kurulumu ile karşılaştım. Performans ya da diğer herhangi bir özellikten haberi olmayan çalışanların büyük bir kısmı "XP kalsın bunun nesi nerede kim bulacak şimdi?" gibi tepkiler verdiler.

Biz gençler hariç bir çok insan (30 ve üstü yaş grubu) yeni bir telefon alırken bile eski telefonlarından çok değişik bir model almamaya özen gösteriyorlar. Sebep ise mâlum. Alışkanlıklar.

Bu ve bunlara benzer dünyalarca örnek doğrultusunda bana göre çok farklı bir arayüz olayı XP'den Vista'ya geçişte yaşanan sıkıntıların aynısını belkide fazlasını (çünkü bir çok insan Vista'ya bile alışamadı) beraberinde getirebilir. Bu Vista'ya yapılan haksızlığın aynısının Win 7'ye de yapılması demektir. Ne de olsa Vista'yı eleştiren kitlenin büyük bir bölümü Vista'nın makyajının ardında yatan özellikerinden haberi bile yoktu. Dolayısıyla bana göre fazla değişmemesi hem eleştrileri azaltacak, hem de kullanım kolaylığı sağlayacaktır.

Microsoft'u bu konuda Bilişim Uzmanları çok fazla eleştirmeyecektir. Eleştirse bile aynen sizin(Chip) yaptığınız gibi yüzeysel ve önemsiz bir eleştri olarak bırakacaktır. Buda son kullanıcıyı fazla etkilemez. Microsoft için de bilişim kitlesinden çok ürünü sattığı kitlenin tepkileri önemli. Biliyorum o kitleyi etkileyen de Bilişim kitlesi fakat dediğim gibi bu bölümde fazla eleştri almayacağı için herşey yolunda gider.

Bu sebeplerden dolayı tekrar söylemek gerekirse bu yöntem hem Microsoft'a hemde kullanıcıya kazançlı olacaktır.