Windows 7'nin Gezgini'ni geliştirin!

CHIP Online
29-01-2013, 11:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Windows 7'nizin Windows Gezgini'ni çok daha hızlı ve kullanışlı hale getirmek, hiç de zor değil!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/win ... listirin_38353.html

Resimlerle: Windows 7'yi kişiselleştirin

Windows'ta klasörler arasında dolaşıp dosyaları bulmamıza, onları taşıyıp silmemize izin veren "Windows Gezgini", işletim sisteminin son sürümlerinde eski hantallığını ve kullanışsızlığını üzerinden attı. Ancak Windows Gezgini'nin yine de bazı eksikleri yok değil.


İşte Windows 7'de Windows Gezgini'nizi hızlandıracak bazı ince ayar ve ipuçları; fazlası:


Küçük resim görünümünü kapatın


Küçük Resim Önizleme işlevini etkinleştirdiğinizde, dosyaların simgeleri içeriklerine göre gösterilir. Örneğin bir jpg dosyasının simgesi, sabit bir jpg simgesi yerine dosyanın içeriğini gösterecektir.


Bu küçük resimleri oluşturmak belirli bir miktarda işlemci gücü ve diskten okumayı gerektirir. Eğer bu işlemin gezintinizi yavaşlattığını düşünüyorsanız, onu devre dışı bırakabilirsiniz. Bunun için Bilgisayarım > Düzenle > Klasör ve Arama Seçenekleri > Görünüm yolunu izleyin ve "Simgeleri her zaman göster, küçük resimleri hiç gösterme" seçeneğini etkinleştirin.


Yeni sütun ekleyin veya sütunları kaldırın


Windows Gezgini'nde Ayrıntılı görünüm modunda genellikle Dosya Adı, Dosya Türü, Değiştirme Tarihi gibi sütunlar görürsünüz. Peki, bu görünümü sayısız sütunla kişiselleştirebileceğinizi biliyor muydunuz?


Öncelikle menü çubuğundan Görünüm'e tıklayıp "Ayrıntılı görünüm"e geçmeniz gerekiyor. Yeni sütunlar eklemek için menü çubuğundan Görünüm'e tıklayın ve alt taraftaki "Ayrıntıları seç..." seçeneğine tıklayın. Şimdi görünmesini istediğiniz sütunları seçin ve Tamam'a tıklayın.


Tüm Konu: Windows 7'nin Gezgini'ni geliştirin!

Resimlerle: Windows 7'yi kişiselleştirin

Kaynak: www.chip.com.tr