Windows 7'niz, Windows 8 gibi hızlı açılsın!

CHIP Online
22-10-2012, 00:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Windows 7'nizin Windows 8 gibi hızlı açılması mümkün olabilir mi? Denedik; işte yapabilecekleriniz!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/wi ... -acilsin_36574.html

Resimlerle: Windows Başlangıç Kiti 2012

Microsoft, Windows 8'i o kadar hızlı açılan bir işletim sistemi haline getirdi ki, başlangıçta F8'e basarak gelişmiş ayarları çağırma işlevini de kaldırmayı uygun gördü (bu seçenekler, ciddi bir hata oluştuğunda kendiliğinden ekrana geliyor veya UEFI firmware yoluyla açılabiliyor). Peki ya açılması için en bir dakika beklediğimiz Windows 7 için yapılabilecek bir şey yok mu? Yaptığımız ince ayarlarla, çeşitli yazılım ve donanım takviyeleriyle Windows 7'nin çok daha hızlı açılabileceğini gördük.


Öncelikle Windows 7'nizin ne kadar sürede açıldığını ölçün


Windows 7'nizin yüklenmeesi çok uzun sürüyorsa, önce onun ne kadar sürede açıldığını ölçmenizi tavsiye ediyoruz. Çünkü Windows açılışında tasarruf edeceğiniz 30 saniye bile oldukça değerli.


Windows Olay Görüntüleyicisi içinde açılış süresini ölçmenizi sağlayacak özel bir araç bulunuyor. Windows+R tuşlarına basın, eventvwr yazın ve Enter'a basın. Uygulama ve Hizmet günlükleri > Microsoft > Windows > Tanı-Performans > Şu an yolunu izlyin. Sağ taraftan Geçerli günlüğü filtrele'ye tıklayın ve Olay kaynağı alanı için Tanı-Performans'ı seçin. Olay Kimliği için 100 yazın ve Tamam'a tıklayın. Artık Windows'un ne kadar sürede başladığını milisaniye olarak görebilirsiniz.


Tüm Konu: Windows 7'niz, Windows 8 gibi hızlı açılsın!

Resimlerle: Windows Başlangıç Kiti 2012

Kaynak: www.chip.com.tr