windows 7 ses sorunu

Berkant Eruysal
04-02-2017, 14:15   |  #1  
Berkant Eruysal avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2017

Merhaba. Windows 7 işletim sistemi kullanıyorum ve ses ile ilgili bir sıkıntı yaşıyorum . Doğru yardım yapabilmeniz için çok ayrıntılı yazmaya çalışacağım . Aklınıza takılanları sorabilirsiniz .
Şimdi internette fps arttırmakla ilgili bir video gördüm . Bilgisayarı hızlandırmak için 
(vs...) bilgiler veriyordu . Bende bunları uyarak nvidia denetim masasından performansı kıstım ve windows başlatma seçeneklerinden kullanmadığım prrogramları kapatmaya çalıştım . Sonra bilgisayarı bir iki saat sorunsuz kullanmaya başladım . Bilgisayarı bir süre sonradan kapattım . (Masaüstü toplama bilgisayar) . Tekrar açtığımda ise windows tan ses gelmediğini gördüm . Sağ alttaki karıştırıcıda ses geliyormuş gibi görünsede hopörlörlerden bir ses gelmiyordu . Fakat sorun hopörlörlerde değildi . Kulaklıkla da başka girişlere takmayı denediğimde ses gelmemiştiş . Bende sorunun windows başlatma ayarlarında olduğunu düşündüm ve bilgisayarı açarken tüm programları açmasını söyledim . Bilgisayarı yeniden başlattım ve bu sefede sesler gıcırtılı geliyordu . Yani bir müzik açtığımda tek duyduğum ritme göre azalıp çoğalan gıcırtıydı . Bunu internette bir süre araştırdım . Sağ alttaki ses amblemine sağ tıklayıp sesi kayıttan yürüt deyip hopörlör kısmından birkaç ses düzeyini kısdım ve gıcırtı büyük oranda azaldı . Ama tam olarak değil ...Bende biraz daha kurcalayım hallederim derken "önceki sürüme yükle" diye bir yazı gördüm . Dedim bu heralde sorunu çözer . Basdım , geri yükle dedim . Bilgisayarı yeniden başlatman gerek dedi .Başlattım ve bu sefer de sesi kayıttan yürüt seçeneklerinde hopörlör seçeneği yoktu . Sadece dijital ses pdıf diye bir seçenek vardı (önceden de vardı ) Ve ses vermiyor . Hopörlör yazısını geri getirmeye çalıştım fakat beceremedim . Sesi kayıttan yürüt seçeneğine sağ tıklayıp silinenleride göster seçeneğinide işaretledim fakat oradada yok . Yardımcı olursanız çok sevindirirsiniz . Uzun yazı oldu ama sizin daha iyi anlamanız için uğraştım ki benim sorunu yaşayanlarda düzgünce çözebilsin . Yardımcı olan herkeze çok teşekkürler şimdiden :)

Bu sorunun kabul edilmiş çözümüne hemen ulaşmak için tıklayın
Sistem Bilgilerim
excel_mustafa
05-02-2017, 21:48   |  #2   ÇÖZÜM
excel_mustafa avatarı
Genel Denetmen
Teşekkür Sayısı: 545
4,445 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2012

yaptığın tüm değişiklikleri geri al.sonuç alamazsan ses kartıyla ilgili herşeyi kaldır.anakart cd si veya sitesinden ses kartı driverini kur.driver bulamazsan https://drp.su/tr/

excel_mustafa bu faydalı yanıtı için aşağıdaki 1 kişiden teşekkür aldı... [ Göster ]
Berkant Eruysal
07-02-2017, 20:36   |  #3  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2017

çok teşekkürler