Windows 7 Türkçe AİO ( Bütün Sürümler Birarada )

xmentr
05-09-2009, 18:15   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
65 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2009

Öncelikle bu konu daha önceden vardı diyenlerden özür diliyorum bildiğiniz birşey belki ama ben hazır Windows 7 orjinal Türkçe çıkmışken birdaha hatırlatmak için yeniden konuyu açmayı uygun gördüm. Biraz afilli bir başlık yazdım ki ilgi artsın çünkü malesef açtığım diğer konularda yeterli ilgi göremedim. Neyse gelelim konuya, bugünlerde çoğumuz bir şekilde Windows 7 denedi veya denemeyi düşünüyor.Malum Windows 7 nin birden fazla sürümü var ve hangisini deneyeceğimizde kararsız kaldık. Neden herbiri için ayrı zahmete girelim ki ? Zaten indirdiğimiz bir sürümün içinde diğerleri gizli. Şimdi bunu açığa çıkarma zamanı !.. Böylelikle hem diğer sürümleri indirmek için uğraşma zahmeti yok hemde kotaya yük yok. Bitmedi hemide hepsi Türkçe. Önce ihtiyaç listesi;
 
1. Windows 7 Ultimate ( orjinal iso olsun. Nerden bulucam demeyin araştırın öğrenin. Utimate konusunda kesim bir fikrim yok çünkü bendeki ultimate cd si olduğu için ancak bunda deneyebildim. Diyerleri ile deneyenler olursa olup olmadığını yazabilirler.
2. UltraİSO veya PowerİSO programı. ( bu programların 300 mb sınırı var lisans almalısınız. Tabi önce bir google araştırma yapın derim :))  Winrar veya başka bir Zip programıda iş görür ama İso ya müdahele edeceğimiz için önermem sonra yaptım oldu dersiniz, cd ye yazdırırsınız ama çalışmaz çünkü boot özelliğini siz araya kaynatmışınızdır.
3. Boş bir DVD. İşiniz bitince dosyayı yazdırmak için.
 
Aslında olay oldukça basit Microsoft Windows 7 yi hazırlarken tüm sürümleri aynı anda hazırladı ve tester'lara sundu ve kullanacağımız bu basit ipucunu tester'lara göstererek istedikleri sürümü kullanmalarını sağladı. Bizim yaptığımızda bu aslın. Sürüm seçme menüsünü açığa çıkarmak.
 
Öncelikle Orjianal Win 7 mizin imaj dosyasını masaüstünde bir yere kopyalıyoruz. İndirdiğimiz PowerİSO programını  [ ben bunu kullandım çünkü sadece bunun serialini bulabildim :)) ]  kuruyoruz ve çalıştırıyoruz. Kurulum ve çalıştırma basit olduğu için onlara değinmeyeceğim. Zaten programın Türkçe desteği mevcut.
 
[/URL]
 
Programdan dosya aç komutuyla masaüstündeki iso dosyasını açıyoruz.
 
[URL=http://img524.imageshack.us/i/pi2s.jpg/]

 
Daha sonra sources  ı tıklayıp sağ taraftaki pencereden  ei.cfg dosyasını bulup üst taraftaki araç çubuğundan sil komutunu vererek dosyayı isodan siliyoruz. Bu aşamadan sonra dosyayı faklı kaydet deyip herhangi istediğimiz yere kaydediyoruz.
 
Yeni dosyamız boot özelliğine ve versiyon seçme özelline sahip bin Win 7 iso dosyası oluyor.
İsterseniz bu dosyayı PowerİSO nun sanal sürücü özelliği ile veya demontools tarzı herhangi sanal sürücü programı ile açıp menünün gelip gelmediğini görebilirsiniz. Ben poweriso da denedim sonuç olumlu resimde versiyonları görebilirsiniz.
 
[URL=http://img524.imageshack.us/i/pi3q.jpg/][/URL]
 
 
Hepimize hayırlı olsun Artık hem %100 Türkçe hemde bütün versiyonlar kullanılabilir bir Win 7 miz var. Artık İso nuzu DVD nize yazdırabilir ve istediğiniz Windows 7 sürümü kullanabilirsiniz.Daha ne olsun.
 
Belki merak eden olur diye söylüyorum sildiğimiz  ei.cfg dosyasının boyutu 52 kb kadar bişey ve silmek isoya bir zarar vermiyor bu dosya windowsun otomatik olarak hangi sürümü ayarlıysa o sürümün seçilmesine yarıyor. biz sadece otomasyonu devre dışı bıraktık o kadar..
 
Önemli Not : bu işlemden sonra yeni iso nuzun sha1 değeri orjinalden faklı olacaktır. Çünkü üzerinde oynama yaptık ama kaynağımız orjinalse ve oynamayı kendimiz yaptığımız için herhangi bir sorun yoktur. Ben sadece internetten bu şekilde oynanmış Windowsları indirmemenizi öneririm. Virüssüz olsun istiyorsanız orjinal olsun üzerinde değişikliği siz yapın. 
Ve tabikide bütün bunlar eğitim amaçlıdır unutmayın Bill Gates Amcamız üzülmesin diye her zaman orjinal windows yazılımı kullanın. :))

 By XMentr

melen
05-09-2009, 18:21   |  #2  
melen avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
3,638 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

ei.cfg silme yöntemi önceden verilmişti. Hatta dergide de.

xmentr
05-09-2009, 18:25   |  #3  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
65 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2009
Alıntı: HP-Tubos Melen  
ei.cfg silme yöntemi önceden verilmişti. Hatta dergide de.
 
Ben verilmedi demedimki konunun başında gerekli açıklama yapıldı

Son Düzenleme: xmentr ~ 05 Eylül 2009 18:26
leylek423
01-12-2009, 22:00   |  #4  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2007

Öncelikle sağol bu şekilde yapınca örn. 64bit cd de bunu yapınca sadece 64 bit sürümleri açmış oluyoruz. Ancak bazı imajlarda hem 32bit hem 64bit sürümleri liste halinde geliyor. Bunun örneği Windows Vistanın AIO cdlerinde mevcut. İyi çalışmalar.