Windows 7 Üzerine Xp Kurulumu ! Yardim

medocy
08-01-2010, 01:33   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
29 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2007

Merhaba arkadaslar , basta yazayim pc hakkinda cok fazla bilgili biri degilim ama kendimce anlarim. Benim sorunum yeni aldigim Laptop um vista entegreliydi ama zamanla vista cok sorun cikarip pc yi kullanamayacak hale getirdi, bunun uzerine bir bilgisayarciya gittim ve adam alip Windows 7 yükledi , artik duzenli olur sanmistim ama bu Windows yedi tam bir cin iskencesi yada benim laptopumda oyle . hic bir sayfaya bir dakika duramiyorum aninda donup geri yanit bekleyiniz uyarisi veriyor ve her türlü programi acamiyor bir kac dakika bekletiyor, neyse kisacasi bunlardan sonra bende en iyisi xp yi yukleyip bu sorunlar yerine xp ile rahat pc yi kullanabilirim dedim. ama ne yaptim ise Xp yi yüklemedi Win 7 nin üzerine. cd yi takip pc yi bastan aciyorum yukleme bölümüne geciyor treiber lari falan hazirliyor tam yüklemeye gecince durup bir hata veriyor hata cok uzun oldugu icin suan buraya yzamam imkansiz! bana lütfen biri bu windows 7 den nasil kurtulurum ve xp yi nasil yükleyebilirim laptopa yardimci olsun!!

medocy
08-01-2010, 02:04   |  #2  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
29 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2007

az once bios ta advanced menusunde arama yaptim vista yada xp secebilecegim bir menü göremedim ama simdi tekrar girip bu sefer sata yi ahci yerine diger secenegi tiklayacagim.

medocy
08-01-2010, 02:42   |  #3  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
29 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2007

Yukarda mcaffe32 arkadasin yazdigi islemleri yaptim sata yi ahci den cikarip öyle denedim daha önce yüklemede karsima cikan hata cikmadi ve normal yüklemeye basladi ama bu seferde tam yüklemenin yapilacagi yeri secme noktasina gelince söyle bir hata verdi:

yüklemis bir disk bulunamiyor, bütün disk alanlarinin acik oldugundan ve bilgisayara düzgün bagli oldugundan emin olun diye bir uyari sonra f3 e basarak yüklemeyi durdun uyarisi verdi!!

bu sorunu nasil hal edebilirim? anladigim kadari ile disk alanlarini okuyamiyor ama pc de c ve d olmak uzere disk alanalri var ikiside bos sayilabilecek durumda!!

Son Düzenleme: medocy ~ 08 Ocak 2010 02:45
medocy
08-01-2010, 03:38   |  #4  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
29 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2007

bunun ingilizce yollarni yazarsan daha aciklayici olur suan biraz karisik geldi bana ve pc de ayarlar ingilizce bios ta. ben yinede yukarda bahs ettigin ayarlari bulup onlarida ahci den cikarmaya calisayim...

medocy
08-01-2010, 03:46   |  #5  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
29 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2007

ide/ata atapi denetleyiciler baktim cogunu ATA olarak görüyor , ama ben sata yi ahci den cikarip combility diye bir secenek vardi onu tikladim, zaten iki secenek vardi sata da biri ahci digeri ise combility ydi. ne yapmam gerekiyor simdi ?

medocy
08-01-2010, 04:26   |  #6  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
29 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2007

yukarda vermis oldugun resimdeki gibi degil benim pc de ki ayarlar ve baktim oyle bir ozelik bulamadim bios ta. ben alman sitelerinde baktim yuzlerce kisi anyi sorun ile karsilasmis ve ise yarar bir sonuc sunulmamis ama ilgi ceken bir tanesi vardi onda laptopun treiber lerini baska bir cd yükleyip yükleme asamisnda f6 ya basip bu cd yi okutmak yaziyordu ama bunu deneyen kisi bundanda sonuc almamis bu yontemi denemem ne kadar sonuc veriri bilmiyorum ama bunun bir yolu olmali yani win 7 üzerine xp yi cekmenin..

bi sey daha eklemek istiyorum bundan bir kac ay once kendi masa üstü bilgisayarima vista yüklemis sonra xp yüklemek isteyince olmamisti ama ben alip tüm windows dosyalarini bilgisayarin hafizasinda el ile silmistim bir kac tanesi haric nerdeye butun dosyalari silmistim pc bos hele gelmis ve islemiyordu , kapatip xp cd yerlestirdim ve yukledi acaba diyorum ki bunda da moyle bir sey yaparsam sonuc alirmiyim ama cekindigim bir nokta var ya dosyalari silersem ve bir daha pc islem hic görmezse. ikinci sorun ise zaten win 7 cogu dosyayi silemiyorum buna yetkiniz yok diyor ama pc de adminastorum ben...

iaydin
08-01-2010, 16:24   |  #7  
Üye
Teşekkür Sayısı: 3
79 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2008

Bilgisayara XP yükleyememenizin nedeni Win7 kurul olması değil, xp kurulumunun sata sürücüleri görmemesi. Eğer biostan sata ayarlarını kapatamıyorsanız anakartınız için sata sürücülerini download edip nlite gibi bir programla bu sürücüleri xp kurulumuna entegre etmeniz lazım.
Böylece xp'nin kurulacağı sürücüyü seçebilirsiniz.
Aldığınız hata ekran görüntülerini yayınlayabilirseniz daha sağlıklı yardım bulabilirsiniz.

Son Düzenleme: iaydin ~ 08 Ocak 2010 17:21
medocy
08-01-2010, 20:44   |  #8  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
29 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2007

Anakartin modelini ve gerekli sürücülerini nerden bulabilirim ? cünkü bu laptopun tüm kagit ve bilgilerini bulamiyorum.

Mairo
08-01-2010, 23:59   |  #9  
Mairo avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
131 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2008

Eğer dizüstü bilgisayarının modelini ve model numarasını bilirsen tüm özelliklerini rahatlıkla bulabilirsin. Eğer dizüstünün modelini bilmiyorsan dizüstüyü ters çevir. Orada bulunan çıkartmalarda Product Name (bazen Product diye de geçebilir) yazan yere bak. Orada dizüstünün modelini öğrenebilirsin.

Ayrıca hiç sürücü aramakla uğraşmak istemiyorsan "Device Doctor - http://www.devicedoctor.com/download/DeviceDoctor_Setup.exe " programını öneririm sana. Oldukça pratik bir kullanıma sahip ve ufak bir analizden sonra sistemin için gerekli tüm sürücülerin güncel sürümlerini gösteriyor. BIOS'unun sürücüsünü bulduktan sonra Download'a bas ve sürücüyü indir. Ardından ekranda verilen talimatları izle ve kur. Diğer sürücüleride bu şekilde kurabilirsin. Ama sürücülerinin güncellemeden önce özellikle BIOS için kesinlikle mevcut olan sürücülerini yedekle. Bir sorun çıkarsa geri dönmen kolay olur.

medocy
10-01-2010, 18:10   |  #10  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
29 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2007

Mairo, benim laptopun markasini biliyorum ama lapropun icindeki anakart disk vs sistemin isimleirni veya modellerini bilmyiorum onun icinde tam olarak hangi driveri hangi parca icin indirecegimi bilmyiorum sana laptopun markasini ve modelini yaziyorum belki sen bilirsindir hangi disk alanlarini iceriyor diye

Toshiba satallite system unit L300d-21q pslc8e

thahack
20-02-2012, 17:11   |  #11  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2012

http://www.mydigitallife.info/do ... ect-download-links/

bu linkten windows 7 yi indir dvd ye yaz veya daemon tools programıyla sanal disk oluştur windows 7 yi kurarsın bende kullanıyorum anlattığım gibi yaptım sorunsuz kullanıyorum windows 7 yi ..