Windows 7 ve 4 büyük tehlike!

CHIP Online
25-12-2009, 00:03   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Windows 7 fırtına gibi esiyor ama MS rahat değil: İşte MS'e bu büyük zaferi bile unutturan tehlike!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/wind ... -tehlike_17237.html

Resimlerle: Windows 7 için en iyi araçlar...

2009 Microsoft için kolay bir yıl olmadı. İşten çıkartmalar ve düşük rakamlarla karşılaşan yazılım devi, ancak Windows 7 ile rahat bir nefes alabildi.

Arama motoru Bing, Google gibi dev bir rakip karşısında piyasa payı kazanmayı başardı. Azure ile bulut bilgi işlem alanında büyük bir adım atıldı. Office, Exchange ve Sharepoint yazılımları da başarılı oldu. Microsoft reklamları, Apple ve Google gibi dev rakipler karşısında etkili oldu.

Endüstri analizlerine göre 2009'da yaşanan global krizin etkileri ancak 2010 yılında tamir edilebilecek. Şirket önümüzdeki yıl gücünü toplamaya çalışacak. İşte Microsoft'un kendini toparlaması için 2010'da yapması gerekenler, karşılaşacağı zorluklar ve büyük tehlikeler...

Tüm konu: Windows 7 ve 4 büyük tehlike!

İzleyin: Windows 7 ve güvenlik

Resimlerle: Windows 7 için en iyi araçlar...


Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Microsoft için 2010 nasıl geçer?

posicor
25-12-2009, 01:10   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
358 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2009

2010 oldukça iyi geçecektir (win7 ve office 2010 sayesinde) sadece bing konusunda şüpheliyim.Bence hâla yavaş çalışan bir google taklidi olmanın ötesine geçemiyor, pazar payı ise malum nedenlerden (pekçok microsoft ürününde standart arama motoru) yani google'dan ciddi biçimde bilinçli bir kayma henüz sözkonusu değil.

Asıl orta vade daha enteresan gelişmelere gebe.Kısa vadede kimsenin windows'a rakip olma potansiyeli yok.ChromeOS veya benzerleri ancak orta vadede ciddi bir rakip olabilir çünkü daha henüz piyasa tamamen online servisler üzerine kurulu bir işletim sistemine hazır değil.

Office konusunda ise iş hakikaten şirketlere kalıyor.Her üç büyük office çözümünü (google, openoffice ve ms) de düzenli kullanan biri olarak şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki ms bu konuda (özellikleri açısından) rakiplerinin yıllarca önünde.Ancak office yazılımlarının ana müşterisi şirketler ve hakikaten google docs dahi şirketlerin temel ihtiyaçlarını karşılamaya yetecek kapasitede.Şu anda bir exchange'in veya lotus'un yerine gmail'in kullanılması çoğumuza saçma gelse de google bir şekilde ufak ufak bu pazara girmeyi başardı (bana hala saçma geliyor)

Bu durumda muhtemelen rakip yazılım firmaları paketlerinin özelliklerini microsoft'a yaklaştırmaya çalışırken microsoft da fiyat yüzünden müşteri kaybetmemek için fiyat kırma politikasına başvuracaktır.

Mobil dünya ise çook karışık, her an herşey olabilir.Nokia smartphone pazarından çekilebilir (tüm ümitleri maemo), rim samsung içinde kaybolabilir, google veya ms bile piyasada tutunamayabilir, sadece apple, kendi müritleri sağolsun kesinlikle yoluna bir şekilde devam edecektir.