Windows 7 - XP Mode Sorun

macolar
06-09-2009, 05:07   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
8 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2008

İlk başlarda BIOS'dan Hyper-V açmama rağmen kapalı görüyordu. Daha sonra BIOS güncelledim sorun çözüldü. Fakat bu seferde böyle bir hata alıyorum. Virtual Box vb. hiçbir sannallaştırma yazılımı yüklü değil. Bu sorunumu nasıl çözerim ? Şimdiden teşekkürler.

Not: İşlemci:AMD Phenom II X4 940

OSMAN BAĞÇEVAN
06-09-2009, 05:20   |  #2  
Denetmen
Teşekkür Sayısı: 5
6,610 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2009

 

https://www.chip.com.tr/konu/xp-m ... kenler_14636_2.html  
buradan öğrenebilir misiniz işlemcininizin destekleyip desteklemediğini ? 
virtual box gayet iiyi bir program ...
http://www.virtualbox.org/wiki/Downloads

Son Düzenleme: OSMAN BAĞÇEVAN ~ 06 Eylül 2009 05:22
macolar
06-09-2009, 06:15   |  #3  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
8 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2008

Destekliyor, VirtualBox gayet güzel bir program biliyorum ama XP Mod'un neden böyle yaptığını bilmek istiyorum.

İşlemci
64 Bit Desteği : Evet
32 Bit Desteği : Evet
Hyper-Transport Desteği : Evet
Virtualization Technology Desteği : Evet

Son Düzenleme: macolar ~ 06 Eylül 2009 06:19
Recep Baltaş
06-09-2009, 07:10   |  #4  
Recep Baltaş avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 7
9,635 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2004

GIGABYTE @BIOS yazılımını kullandıysanız bir de şu yöntemi deneyin:

- En son BIOS'u GIGABYTE web sayfasından edinin.
- Dosyayı USB Belleğe çıkartın (Sanırım FAT32 olması lazım)
- Yeniden başlatıp BIOS'a girin.
- F8' basarak Flash Utility'i çalıştırın.
- USB üzerindeki BIOS dosyasını seçin ve güncelleyin.

Anakartınız GA-MA790GP-DS4H ise GIGABYTE sitede olmayan bir BETA BIOS hazırlamış.

Buradan indirebilirsiniz:

http://ggts.gigabyte.com.tw/FileList/800999/ma79gd4h.f6b

macolar
06-09-2009, 12:02   |  #5  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
8 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2008

Anakartım GA-M720-US3.
İlk BIOS güncellediğimde @BIOS'dan güncellemiştim. XP Mod'u açmaya çalıştığımda normal açıyordu fakat parola yazma ekranından sonra kuruluma geçmeden 1. mesajdaki uyarıyı veriyordu. Dediğiniz yöntemi denedim şuan sorunsuz çalışıyor. Birde BIOS'da HPET (sanırım) adında bi bölüm gözüme çarptı, 32Bit seçili idi. 64Bit yapmalı mıyım ?   Teşekkürler...

Recep Baltaş
06-09-2009, 12:07   |  #6  
Recep Baltaş avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 7
9,635 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2004
Alıntı: macolar  
Anakartım GA-M720-US3.
İlk BIOS güncellediğimde @BIOS'dan güncellemiştim. XP Mod'u açmaya çalıştığımda normal açıyordu fakat parola yazma ekranından sonra kuruluma geçmeden 1. mesajdaki uyarıyı veriyordu. Dediğiniz yöntemi denedim şuan sorunsuz çalışıyor. Birde BIOS'da HPET (sanırım) adında bi bölüm gözüme çarptı, 32Bit seçili idi. 64Bit yapmalı mıyım ?   Teşekkürler...
İşletim sistminiz 64 Bit ise 64 bit yapmalısınız.

Bkz High Precision Event Timer

Sorunun çözüldüğüne sevindim :)

OSMAN BAĞÇEVAN
06-09-2009, 12:12   |  #7  
Denetmen
Teşekkür Sayısı: 5
6,610 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2009

HPET(High Precision Event Timer)  Yani; intelin açıklamasına göre intel chipsetin çalışma mimarisi.Bir çeşit multimedya sayacı da diyebiliriz.Sistemimizde vista ve windows 7  kurulu ise kesinlikle açık olması gerekir, vista 64bit  ya da windows 7  kullanıyorsak 32 ve 64 bit olmak üzere 2 seçeneği bulunan sekmede 64bit seçmemiz gerekir. (olmazsa olmaz mı? olur ama biraz eksik mimariyle çalışır.)
bunu malesef hiç denemediğim için tam olarak bilmiyorum..fakat siz deneyebilirsiniz..tereddütte kalmanıza gerek yok  : )
 
bu arada sisteminiz baya iyi galiba ..herşey var , herşeyi destekliyor : ))

macolar
06-09-2009, 12:17   |  #8  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
8 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2008

Tamam 64Bit olarak düzelttim onuda. Yardımlarınız için kucak dolusu teşekkürler... :)

E: Yeni aldım sistemi zaten, bana fazlası ile yetiyor ama gerekmedikçe "şu ekran kartım var, bu işlemcim var demiyorum" sorunun kaynağını öğreneyim yeter... :)

E: Recep Baltaş ayrıca teşekkür ederim ki bahsettiğiniz BIOS güncelleme yöntemini bilmiyordum. Sanırım ve göründüğü kadarı ile @BIOS bize en son güncellemeyi vermiyor...

Son Düzenleme: macolar ~ 06 Eylül 2009 12:24
Recep Baltaş
06-09-2009, 12:44   |  #9  
Recep Baltaş avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 7
9,635 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2004
Alıntı: macolar  
Tamam 64Bit olarak düzelttim onuda. Yardımlarınız için kucak dolusu teşekkürler... :)

E: Yeni aldım sistemi zaten, bana fazlası ile yetiyor ama gerekmedikçe "şu ekran kartım var, bu işlemcim var demiyorum" sorunun kaynağını öğreneyim yeter... :)

E: Recep Baltaş ayrıca teşekkür ederim ki bahsettiğiniz BIOS güncelleme yöntemini bilmiyordum. Sanırım ve göründüğü kadarı ile @BIOS bize en son güncellemeyi vermiyor...

Alsında ben @BIOS'u çok seviyorum ve kullanıyorum ama bir sorun olmuş demekki. Birçok kişiye son BIOS sürümünü vermemiş. Alsında bir de şimdi denemek lazım. Baklım hangi sürümü tavsiye edecek.

Biz teşekkür ederiz.

CHIP Online