Windows 8.1'i etkinleştirmenin kolay yolu!

CHIP Online
30-08-2013, 11:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Sızan Windows 8.1 RTM sürümlerini etkinleştirmek, aslında o kadar kolaymış ki...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/win ... lay-yolu_42342.html

Resimlerle: Windows 8.1'de neler yeni?

Windows 8.1 RTM yapıları, Microsoft'un güncellemeyi tamamlamasıyla beraber internette adeta uçuşmaya başladı. Windows 8.1'i yüklemekte acele edip onu nasıl etkinleştireceğinizi bulamıyorsanız, bunun aslında çok kolay bir yolu var.


Windows 8.1'i deneyen kullanıcılar, onu sahip oldukları Windows 8 anahtarıyla etkin hale getirebildiklerini söylüyorlar. Bunun ardından ekranda gösterilen filigranlar ortadan kalkıyor ve sisteminiz tam olarak etkin hale geliyor. Ancak Windows 8 anahtarını sızan Windows 8.1 yapılarını kurmak için kullanamıyorsunuz. İnternette gezinen bir anahtar ile kurulumu yapabilir; hemen ardından anahtarı orijinal Windows 8 anahtarı ile değiştirip aktivasyonu tamamlayabilirsiniz. Ancak bu ipucu, sızan "Frankenbuild" ve yine henüz sızan Windows 8 Pro RTM x64 için geçerli değil. Ayrıca kullanılan anahtarların Microsoft tarafından banlanması da, kuvvetle muhtemel.


Bunun yanında Windows 8.1'i yüklemeye çalıştığınızda .Net 3.5 Framework'ü zorla yüklemeniz de gerekebilir. Bunun için aşağıdaki komutu yönetici haklarıyla çalıştırdığınız bir komut satırında girmeniz gerekli:


dism.exe /online /enable-feature /featurename:NetFX3 /Source:X:/sources/sxs


Windows 8.1 güncellemesi resmi yolla 18 Ekim'de Windows Mağazası üzerinden sunulmaya başlanacak. Güncellemeyi şimdiden denemeye çalışıyorsanız, resmi olmayan paketlerin sisteminize zarar verebilme ihtimalini göz önünde bulundurmanızda fayda var.

Tüm Konu: Windows 8.1'i etkinleştirmenin kolay yolu!

Resimlerle: Windows 8.1'de neler yeni?

Kaynak: www.chip.com.tr