Windows 8.1 Update 1 ne getirecek?

CHIP Online
24-03-2014, 11:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Önümüzdeki ay kullanıma sunulması beklenen Update 1, Windows 8 kullanıcılarına neler getirecek?

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/win ... etirecek_46135.html

Resimlerle: Windows 8.1'in gizli kalan 20 yeniliği!

Windows 8'in şimdiye kadar büyük bir başarı elde ettiğini söylemek güç. Modern arayüz/Metro ve masaüstü ortamları kullanıcıların kafasını karıştırırken, kullanıcılar belirli işlerini hangi arayüzde yapacaklarını şaşırmış durumdalar.


Ancak Windows 8.1'de kullanıcılarına kulak veren Microsoft, işletim sistemine atladığı bazı özellikleri ekledi. Ancak Windows 8.1 de Windows 8'i tamir etmeye yetmedi ve firma, Windows 8.1 Update 1 ile işleri yoluna koymaya çalışıyor. İnternete sızan Update 1 yapısı, güncellemenin neler sunacağı konusunda bizlere ipuçları veriyor. İsterseniz Update 1'deki yeniliklere beraber göz atalım.


Update 1'de neler yeni


Microsoft, Update 1 ile daha düşük donanımlı cihazlarda çalışan, sadece 1GB RAM ve 16GB depolamayla yetinen bir işletim sistemi oluşturuyor. Firmanın bu geliştirmeyle amacı, işletim sistemini mümkün olduğunca çok PC'ye dağıtmak.


Microsoft, Update 1'de giriş ekranına cihazını kolayca kapatmanızı sağlayacak bir kapatma düğmesi de eklemiş bulunuyor. Kutucuklara sağ tıkladığınızda ise altta gösterilen panel yerine artık bildiğiniz Windows sağ tuş menüsü açılıyor.


Fareye özel geliştirmeler


Microsoft, Windows 8'de fare ve klavye kullananları biraz yalnız bırakmış, tüm gücüyle dokunmatik özelliklere odaklanmıştı. Update 1, bundan birkaç geri adım atarak fareyle erişmesi zor olan bazı işlevleri daha kolay bulunabilir bir hale getiriyor.


Tüm Konu: Windows 8.1 Update 1 ne getirecek?

Resimlerle: Windows 8.1'in gizli kalan 20 yeniliği!

Kaynak: www.chip.com.tr