Windows 8, Ağustos ayında uçuşa geçti!

CHIP Online
14-09-2013, 16:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Windows 8 kullananların oranı, sadece 1 ayda adeta sıçradı! Peki ama bunun sebebi ne?

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/win ... sa-gecti_42617.html

Resimlerle: Windows 8'i hızlandıran 30 ince ayar ve araç!

Araştırma firması Net Applications'ın raporuna göre Windows 8'in işletim sistemi market payı geçtiğimiz Ağustos ayında yüzde 2'lik bir artış yaşadı. Microsoft'tan Tami Reller da bu hafta yaptığı açıklama ile aynı ay içerisinde yaşanan artışı onayladı.


Firma herhangi bir sayı vermez iken, resmi Windows blog'unda yazana göre, Intel Developer Forum sırasında yapılan bir anlatımda Reller, okula dönüş sezonunun başlamasının yeni PC'ler alınmasına sebep olduğunu ve yaşanan artışın en büyük sebebinin bu olduğunu söyledi. Microsoft, Mayıs ayında 100 milyon Windows 8 lisansı satıldığını söylemişti ancak bunların ne kadarının aktif edildiğini açıklamamıştı.


Reller, aynı anlatım sırasında yeni PClerin Windows 8.1 yüklü olarak sunulacağını ve Microsoft'un Best Buy ile beraber başlattığı çalışma ile bu sonbaharda pek çok Best Buy noktasında "market içinde market" yer alacağını söyledi. Reller son olarak ise halen Windows XP kullanmakta olan kullanıcıları, 12 yaşındaki işletim sisteminin destek süresinin 8 Nisan 2014'te biteceğine dair bir kez daha uyardı.

Tüm Konu: Windows 8, Ağustos ayında uçuşa geçti!

Resimlerle: Windows 8'i hızlandıran 30 ince ayar ve araç!

Kaynak: www.chip.com.tr