Windows 8'e başlat düğmesi ve fazlası

CHIP Online
27-08-2012, 16:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Başlat menüsünü çöpe atan Windows 8'e inat, çeşit çeşit Başlat menüsünü Windows 8'e getiriyoruz!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/win ... -fazlasi_35541.html

Resimlerle: Dinazorlar için Windows 8 Rehberi

Windows 8, bildiğiniz gibi Başlat menüsünü eski ismi "Metro" olan Windows 8 modern arayüzü ile değiştiriyor. Başlat menüsünün işlevleri ise farklı işlevlere dağılmış ve bir kısmı ortadan kalkmış bulunuyor. Bu değişikliklere ayak uydurmak istemeyenler ise alternatif çözümlere başvurabiliyorlar. Classic Shell de bu çözümlerden bir tanesi ve Windows 8'e klasik başlat menüsünü geri getiriyor.


Yazılım, farklı Başlat menüsü tasarımları arasından (Windows XP, 7, Klasik gibi) seçim yapmanıza izin veriyor. Sunulan Başlat menüsünü başarılı bulduğumuzu söylemeliyiz. Bunun yanında yazılımı kullanarak Windows 8'in açılışta "Metro" ekranını atlamasını ve direkt olarak masaüstü ekranıyla açılmasını sağlayabiliyorsunuz. Yazılım, Windows 8'in "etkin köşeler" işlevini de devre dışı bırakabiliyor (fareyi ekranın köşelerine götürdüğünüzde etkinleşen işlevler).


Windows 8'e Başlat menüsünü geri getirmek istiyorsanız, ücretsiz sunulan &lt;span style="text-decoration: underline;">Classic Shell'i buradan indirebilir</span> ve sisteminize kurabilirsiniz.


 

Tüm Konu: Windows 8'e başlat düğmesi ve fazlası

Resimlerle: Dinazorlar için Windows 8 Rehberi

Kaynak: www.chip.com.tr