Windows 8'e en sert yumruk!

CHIP Online
01-10-2012, 15:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Dev ismin Windows 8 konusunda Microsoft'un talebine verdiği cevabın, sert bir yumruktan farkı yok!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/win ... t-yumruk_36188.html

Resimlerle: Dikkatinizden kaçmış olabilecek 10 oyun

Her yeni işletim sistemi ile oyuncuların karşı karşıya kaldığı sorunlardan bir tanesi de ellerinde bulunan oyunların bu işletim sistemi tarafından desteklenip, desteklenmeyeceğidir.


Son zamanların en çok oynanan Indie yapımlarından olan Minecraft tutkunlarınaysa konu hakkında şok edici bir haber geldi. Oyunun yapımcısı ve aynı zamanda tasarımcısı olan Markus "Notch" Persson, Microsoft'un yeni işletim sistemi olan Windows 8'de çok daha farklı bir güvenlik sistemi kullanacağını söylediği açıklamasında, Minecraft isimli oyununu herhangi bir şekilde bu platforma taşımayacağına değindi.


Persson, geçtiğimiz günlerde attığı bir Twitter mesajında Microsoft'un kendisi ile irtibata geçtiğini ve Minecraft'a Windows 8 onayı vermek istediklerini yazdı. Kendisinin verdiği cevapsa "Ben de onlara, açık bir platform olan bilgisayar dünyasının yok etmekten vaz geçin dedim" şeklinde oldu.


Bu dakikadan sonra olayı bir protestoya çevireceğini söyleyen yapımcı, "Sayıları az da olsa belki bir grup insanı Windows 8 kullanmaktan alıkoyabiliriz" dedi. Yapacağı eylemin şimdilik ne kadar büyük olacağını kestirmek zor ama oyun endüstrisinde sahip olduğu büyük imajı sayesinde bazı oyuncuları Windows 8 kullanmaktan vazgeçirebilir.

Tüm Konu: Windows 8'e en sert yumruk!

Resimlerle: Dikkatinizden kaçmış olabilecek 10 oyun

Kaynak: www.chip.com.tr