Windows 8, geri dönüşe izin verecek

CHIP Online
29-08-2012, 19:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Windows 8'in son kullanıcı sözleşmesi, bakın kimlere, nasıl bir imkan sunuyor...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/win ... -verecek_35563.html

Resimlerle: Windows 8 RTM'de neler yeni?

Windows 8'in Son Kullanıcı Lisans Sözleşmesinin kullanıcılara kendi topladıkları bilgisayarlarda OEM'lerin kullandığı "System Builder için kişisel kullanım lisansı"nı kullanmaya izin vereceğini sizlerle &lt;span style="text-decoration: underline;">paylaşmıştık</span>.


Şimdi ise internette yer alan raporlara göre Windows 8 Pro'nun sözleşmesi, Windows 7'nin profesyonel sürümüne veya Windows Vista Business'e geri dönmeye izin verecek. EULA'nın konu hakkındaki bölümü şu şekilde: "Bu anlaşma, önceki sürümleri kullanmanızla ilgilidir. Önceki sürüm farklı bileşenler içeriyorsa, bu bileşenlerle beraber gelen anlaşma şartları bileşenleri kullanmanızda geçerlidir. Üretici, yükleyici veya Microsoft'tan hiçbiri size önceki sürümleri sağlamak zorunda değildir. Önceki sürümü ayrı olarak kendiniz tedarik etmelisiniz. Herhangi bir önceki sürümü istediğiniz zaman Windows 8 Pro ile değiştirebilirsiniz."


Kısacası Windows 8 Pro'lu bir PC satın alanlar, dilediklerinde Windows 7 ya da Vista'nın bahsi geçen sürümlerine "downgrade" yapabilecek. Ama bunun için gereken yazılımı kendilerinin temin etmesi gerekecek...


Bu eski sürüme geri dönüş fırsatının iki istisansı bulunuyor. "System Builder için kişisel kullanım lisansı"nı satın alanlar ve 39.99 dolar ile Windows 8'e yükseltenler, geri dönüş yapamıyorlar.

Tüm Konu: Windows 8, geri dönüşe izin verecek

Resimlerle: Windows 8 RTM'de neler yeni?

Kaynak: www.chip.com.tr