Windows 8'i mobil cihazınızdan kontrol edin!

CHIP Online
04-09-2013, 00:03   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Windows 8'i koltuğunuzdan, oturduğunuz yerden hiç kalkmadan, cebinizle kontrol etmeye ne dersiniz?

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/win ... rol-edin_42429.html

Resimlerle: Windows 8'i hızlandıran 30 ince ayar ve araç!

Bazen bir akış hizmeti üzerinden film izlemek için PC'nizi TV'nize bağlıyor olabilirsiniz. Ses ve videoyu HDMI üzerinden TV'nize sorunsuzca aktarabiliyorsunuz ve bu harika bir şey. Peki sesi biraz açmanız veya videoyu duraklatmanız gerekirse? Bu durumda koltuğunuzdan kalkmanız, rahatınızı biraz bozmanız gerekecek.


Bu işi yapmanın daha kolay yolları da var, Windows 8 Controller adındaki uygulamayı kullanmak gibi. İşte Windows 8'i uzaktan kullanmanızı kolaylaştıracak Windows 8 Controller'ın kurulumu ve kullanımı.


Kurulum


Öncelikle geliştiricinin sitesine giderek PC'nizde Windows 8 Server uygulamasını kurun. Windows Phone'da uygulamanın 1.99 dolarlık ücretli bir sürümü, Android'de ücretsiz bir sürümünün yanı sıra 1.93 dolarlık ücretli bir sürümü yer alıyor. Yazımızı okuduktan sonra bir Türk programcı tarafından geliştirilen uygulamaya vereceğiniz paranın değeceğini düşüneceksiniz.


Android'deki ücretsiz sürüm yeterli, ancak ücretli sürümde birçok ek işleve sahip olabiliyorsunuz. İki sürüm de reklam göstermiyor.


Server uygulamasını kurduktan sonra işinizin çok kolay olduğunu anlayacaksınız. Sadece iki düğmeniz var: Settings ve Help. Ayarlar altında telefondaki düğmelere özel eylemler atama, Windows 8 Controller'ı başlangıçta çalıştırma gibi seçenekler var.


<img src="https://www.chip.com.tr/images/content/2013090310394015872.jpg" alt="" width="590" height="523" />


Windows 8'li PC'niz ile Android'li cebinizi bağlamak için Auto Connect düğmesine basmanız yeterli. Cihazlarınız birbirlerini anında bulup bağlanıyorlar. Sorun yaşıyorsanız, aynı Wi-Fi ağında olduğunuzdan emin olun. Bağlanmayı başaramazsanız bilgisayarınızın IP adresini elle yazarak bağlanmayı deneyin.


Tüm Konu: Windows 8'i mobil cihazınızdan kontrol edin!

Resimlerle: Windows 8'i hızlandıran 30 ince ayar ve araç!

Kaynak: www.chip.com.tr