Windows 8 için yeni GeForce sürücüsü

CHIP Online
05-07-2012, 14:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Grafik devi Nvidia, Windows 8 destekli yeni sürücüsünü bu yepyeni özellik ile beraber ortaya çıkardı

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/win ... surucusu_34606.html

Resimlerle: Nvidia marka ekran kartları geliyor!

Grafik çipi üreticisi Nvidia, GeForce tabanlı ekran kartları için Windows 8 destekli sürücülerini daha önce yayınlamıştı, ancak bu sürücüler Windows'un diğer sürümleriyle kullanılamıyordu. Son yayınlanan sürücü olan GeForce 304.79 beta ise Windows 8'in yanında Windows XP, Vista ve Windows 7'yi destekliyor.


Nvidia, blog'unda yaptığı açıklamada bu sürücülerin aynı zamanda TXAA antialiasing'i destekleyen ilk GeForce sürücüleri olduğunu söylüyor. Bu yeni antialiasing yöntemi, sadece Nvidia'nın GeForce GTX 600 serisi grafik işlemcisine sahip grafik kartlarında çalışıyor.


Nvidia'ya göre TXAA, MSAA'nın kenarlarda ve çizgilerde meydana gelen "tırtıklanma" seviyesini azaltma özelliğine sahip olmanın yanı sıra, tel örgülerde ve kamera hareket ettiğinde diğer yüzeylerde görülen ve "parlama" adı verilen efekti de azaltıyor. Şu an TXAA'yı destekleyen oyun bulunmuyor, ancak bu durum yakın gelecekte değişecek. Örneğin yeni çıkan MMO The Secret World için yayınlanacak bir yazılım güncellemesi, oyunseverlerin TXAA'yı tecrübe etmesine izin verecek.

Tüm Konu: Windows 8 için yeni GeForce sürücüsü

Resimlerle: Nvidia marka ekran kartları geliyor!

Kaynak: www.chip.com.tr