Windows 8 ile birlikte boot edilebilecek

CHIP Online
15-03-2013, 20:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Intel-Android ortaklığıyla gerçekleşen proje sayesinde, PC'nizde artık bunu da yapabileceksiniz!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/win ... ebilecek_39163.html

Intel'in Open Source Technology Center'daki teknisyenleri, bir süredir Android'in  Intel x86 çiplerinde çalışacak bir versiyonu üzerinde çalışıyordu. Ve ekip geçtiğimiz günlerde Intel üretimi PC'lerde işlem gören Android-4.2.2_r1-ia0 yazılımını duyurdu.


Masaüstü, dizüstü ve tablet PC'lerde çalışabilen yazılım, şimdilik yalnızca deneme sürümü olarak karşımızda. Dolayısıyla bu haliyle birçok bug'ı da içinde barındırıyor ve hala geliştirilme aşamasında. Ancak yazılımın en çarpıcı özelliği, Windows 8'le birlikte aynı anda boot edilebiliyor olması. UEFI Boot ve Linux 3.8 çekirdek desteği de teknoloji severleri heyecanlandıracak diğer özellikler.


Öte yandan geliştiriciler Android-4.2.2_r1-ia0 için BIOS desteğini es geçmiş, ki bu da son sürümün eski bilgisayarlarda çalışmayacağı anlamına geliyor. Ancak bunun için halihazırda Android-x86 projesi alternatif olarak mevcut durumda.


Intel-Android yapımı yazılımı şimdi indirmek mümkün ancak onu bu haliyle ana işletim sistemi olarak kullanmak pek mantıklı görünmüyor.


 

Tüm Konu: Windows 8 ile birlikte boot edilebilecek

Kaynak: www.chip.com.tr