Windows 8'in de lider olduğu yerler var

CHIP Online
21-09-2013, 12:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Dünyanın pek çok yerinde Windows 8 halen 7'nin çok gerisinde. Ama bir yer var ki...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/win ... rler-var_42738.html

Resimlerle: Windows 8'i hızlandıran 30 ince ayar ve araç!

Windows 8, piyasadaki ilk bir senesinde, bir türlü Microsoft'un umut ettiği başarıyı yakalayamadı. Ancak son bir aydır Windows 8'in istatistiklerindeki artış haberleri dikkat çekmeye başladı. Windows 8.1 güncellemesinin ön incelemelerde olumlu yorumlar alması, insanların Windows 8'e geçişini daha da hızlandırdı.


İnternet istatistiklerini tutan StatCounter'ın Windows 8 verileri incelendiğinde ise ilginç sonuçlar ortaya çıkıyor. StatCounter'a göre, pazar payı giderek yükselen Windows 8, bir ülkede çoktan liderliğe oturdu bile.


Söz konusu ülke, Yeni Zelanda'da yer alan küçük bir ada devleti olan Tokelau. 1.400 kişinin yaşadığı bu adada Windows 8'in pazar payı yüzde 26'ya yaklaşmış durumda ve bu da onu pazar lideri yapıyor.


Elbette, bu ironik haberin ötesinde, Windows 8'in yükselişi diğer ülkelerde de göze çarpıyor. İstatistikler, Windows 8'in son bir kaç ayda dünya çapında pazar payının yüzde 5'lik seviyeden yüzde 7.17'ye yükseldiğini gösteriyor. Windows 8.1 güncellemesinin çıkışından sonra bu rakamın ikiye katlanması da bekleniyor.


 


 

Tüm Konu: Windows 8'in de lider olduğu yerler var

Resimlerle: Windows 8'i hızlandıran 30 ince ayar ve araç!

Kaynak: www.chip.com.tr