Windows 8'in fiyatları nasıl olabilir?

CHIP Online
09-03-2012, 15:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Microsoft, Windows 8'in fiyatlarını belirlerken nelere dikkat edecek? İşte "muhtemel" fiyatlar...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/wind ... olabilir_32405.html

Resimlerle: Windows 8'in artıları, eksileri

Windows 8, satışlar açısından platform için önemli bir geliştirme olacak. Tabletlerin de Windows'lu cihazlar arasına dahil olması, Microsoft'un işletim sistemi stratejisinin önemli bir parçası. Peki Windows 8'in fiyatlarının nasıl olması bekleniyor?

Windows 8'in perakende satış fiyatlarını yüksek tutması halinde çok fazla satış yapması zor görünüyor. Windows Vista Ultimate'in 399 dolarlık fiyatı oldukça pahalıydı ve bu fiyat Windows 7 Ultimate'de 319 dolara düşmüştü. Dolayısıyla 300 dolar'ın üzerinde fiyatlandırılan bir Windows 8 sürümünü görmeyebiliriz.

Microsoft, Windows 8'in tüketici sürümlerinde Windows Store'dan ve Xbox medya hizmetlerinden önemli bir gelir elde edecek. Zira iki hizmet de cep telefonlarımızda sevdiğimiz şekliyle Windows 8'e sıkı bir şekilde entregre edilmiş durumda.

Tüm konu: Windows 8'in fiyatları nasıl olabilir?

Resimlerle: Windows 8'in artıları, eksileri


Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Windows 8'in tüketici sürümlerinin fiyatları sizce hangi düzeyde olmalı?

bosluk
09-03-2012, 15:35   |  #2  
bosluk avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 39
1,894 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2006

Bizi ilgilendirmiyor, zaten Microsoft'u da ilgilendiren bir durum değil Amerika, Japonya ve kısmen Avrupa bölgesi haricindeki kişisel kullanıcılar. Zira kendileri de ekonomik durum/ek vergiler/vs.. ile fiyatın bir Amerika'lının 4-5 günlük harcamasına denk gelirken bir Türk'ün 2 aylık mutfak masrafına denk geleceğini gayet iyi biliyor. O yüzden zaten ya yeni bilgisayarla gelirse elde lisans oluyor bizde, ya çok düşeş bir kampanyaya denk gelinirse - ki o da çıktığından en az 1 sene sonra rastgeliyor - ya da abartılı korsan takıntımız varsa satın alabiliyoruz. Bunun dışında MS'in de gelir beklentisi zaten ilk başta kamusal alandan ve malum ülkelerin insanlarından kaynaklanıyor. Bu bağlamda fiyatın 500 tl olması, 450 tl'ye gelmesi çok da aman aman anlamlı değil bizler açımızdan. Aslında artık firmalar da bunun bilincinde olduklarından, 7'den itibaren kendi sitelerinden iso olarak indirmeye izin veriyorlar işletim sistemlerini. 7 çıktığında da ingilizce ve crack yapmadan kullanayım deseydiniz her 3 ayda bir formatlama yaparak pekala çalıştırabilirdiniz Windows 7'yi %100 de yasal olarak. İş şu anda android ve ios'la birlikte işletim sistemi kurulumu sonrası program indirmesinden yapılan kazanç; yani market'çiliğe döndüğünden son kullanıcıya çok da işletim sistemi satın almalısın diye bir zorlama kalmadı açıkcası. Eh yeni market uygulamaları ile 1-2 dolara bile istediğimiz uygulamayı da satın alma şansımız varken hiçbir hacker ya da cracker bu fiyatlardaki programları kırmaya uğraşmıyor bile. Dolayısıyla korsan kullanım aslında bu haliyle kendi kendini sınırlayan ve herkesi memnun da eden bir hale dönüşüyor. İlerleyen günlerde internetin ve bilgisayar kullanımının nasıl şekilleneceğini hep birlikte göreceğiz bakalım ;)

erkan1994
10-03-2012, 17:22   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
355 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2011

99 100 dolar ile 199 dolar olmalıdır en fazla olmalı soru gayet açık bu konuda teşekkürler chip.com.tr tartışıyoruz'un cevabını vermeye çalıştım 100 dolar ile 199 dolar en fazla olmalıdır diye düşünüyorum windows 8 en pahalısı şimdiki windows 7 ultimate in den daha az'a en pahalı windows 8'i 199 dolardan satışa sunarsa gayet iyi bir iş çıkarır diye düşünüyorum