Windows 8'in kutu sürümü Çin'e yok

CHIP Online
25-10-2012, 11:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Bu ülkede yaşayanlar, ne yaparlarsa yapsınlar, kutu içinde orijinal bir Windows 8'e sahip olamayacak

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/win ... in-e-yok_36629.html

Resimlerle: Windows 8'in tüm kurulum görüntüleri!

Çin'de yaşayıp bilgisayarını Windows 8'e yükseltmek isteyenler, bunu sadece internet yoluyla yapabilecekler. Çünkü Microsoft, işletim siteminin kutulu sürümünü Çin'de satmayacağını onayladı.


Windows 8'in kutulu sürümü 69.99 dolara satılacak. Ancak Windows 8'e geçmek isteyen Çinli kullanıcıların, onun indirilebilir sürümünü satın almaları gerekecek. Microsoft'un açıklamasına göre birçok müşterisiyle konu hakkında konuşan şirket, Çin'de Windows'u fiziksel medya üzerinde satmama kararı almış. Microsoft'un bu kararının Çin'de Windows 8'i kopyalamanın önüne geçeceği veya en azından azaltacağı düşünülüyor.


Korsan yazılımların kol gezindiği Çin, yönetiminin ve kanunlarının da bu konudaki yetersizliğiyle tanınıyor. Business Software Alliance'a göre 2011'de ülkedeki yasal yazılım satışlarından 3 milyar dolar gelir elde edilirken, korsan yazılımlardan bunun 3 katı gelir sağlanmış bulunuyor. Şanghay'da bulunan bir korsan yazılım dükkanı, "Windows 8 Ultimate"i şimdiden satmaya başlamış bile. Ancak sattığı bu Windows 8, işletim sisteminin ücretsiz önizleme sürümünden farklı bir şey değil.

Tüm Konu: Windows 8'in kutu sürümü Çin'e yok

Resimlerle: Windows 8'in tüm kurulum görüntüleri!

Kaynak: www.chip.com.tr