Windows 8 kurtarma diski oluşturun!

CHIP Online
03-10-2013, 00:03   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Acil durumlarda Windows 8'inizi tamir etmenizi sağlayacak kurtarma diskini nasıl oluşturabilirsiniz?

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/win ... lusturun_42964.html

Resimlerle: Bu programlar Windows 8.1'de çalışmayacak!

Windows'u her sorunda baştan yüklediğimiz günler yavaş yavaş geride kalıyor. Tüm ihtiyacınız olan bir Windows 8 kurtarma diski. Bu disk bir CD/DVD olabileceği gibi bir USB sürücüsü veya harici sabit disk de olabilir.


İster Windows'un eski bir sürümünden yükseltmiş olun, ister yeni bir PC sahibi, ilk yapmanız gereken iş bir kurtarma diski oluşturmaktır. Bu disk sayesinde Windows 8'inizde herhangi bir sorun oluştuğunda onu kurtarabileceksiniz.


Kurtarma diski vs. kurtarma bölümü


Windows 8'li PC'niz, sabit diskinde bir kurtarma bölümüyle veya kurtarma diskleriyle geliyor olabilir. Bu diskleri ve kurtarma bölümünü kullanarak PC'nizi onu ilk satın aldığınız hale döndürebilirsiniz.


Bilgisayarınızda bir kurtarma bölümünün olup olmadığını kontrol etmek için Charms çubuğunu açın, Ara'ya tıklayın ve command yazın. Komut Satırı'na sağ tıklayın ve Yönetici Olarak Çalıştır'a tıklayın.


Komut satırında recimg /showcurrent yazın ve Enter'a basın. "Etkin özel kurtarma imajı bulunmadı" mesajı alıyorsanız, kurtarma sürücüsü oluşturmadan önce bir kurtarma bölümü oluşturmanız gerekecek.


Sabit diskinizde yerden tasarruf etmek için, kurtarma bölümünü daha sonra silebilirsiniz.


Tüm Konu: Windows 8 kurtarma diski oluşturun!

Resimlerle: Bu programlar Windows 8.1'de çalışmayacak!

Kaynak: www.chip.com.tr