Windows 8: Oldu mu, olmadı mı?

CHIP Online
03-03-2013, 13:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Windows 8'in kullanım oranı hakkında açıklama yapanlara bir dev site daha eklendi!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/win ... lmadi-mi_38851.html

Resimlerle: Windows 8 için 40 pratik ipucu

Windows 8 bir süredir piyasada ama onu tam anlamıyla güncel bir program haline getirecek sayıda kullanıcıya sahip olup olmadığı halen bir muamma. Konu hakkında yakın zamanda Valve'nin Steam uygulaması üzerinden yapılan bir anket ise, Windows 8'in yavaş yavaş duyulmaya başladığını göstermiş, Ocak 2013 itibari ile elde edilen sonuçlara göreyse Steam kullanıcılarının yüzde 8.76'sının Microsoft'un son işletim sistemini kullandığı ortaya çıkmıştı.


Şimdiyse bir diğer oyun indirme merkezi olan GoG.com da benzeri bir anket ile çıkageldi. Bundan birkaç yıl önce kurulan site, eski ve klasikleşmiş oyunları bünyesinde bulundurduğu gibi, günümüz oyunlarına da yer veriyor. Firmanın iş geliştirme müdürü olan Oleg Klapovsky ile yapılan bir röportaj ise, Windows 8 kullanım oranının GoG.com üzerinde de büyük ortanda artış gösterdiği ortaya çıktı. Klapovsky gelinen noktayı şu sözleriyle açıkladı; "An itibariyle kullanıcılarımızın yüzde 10'luk kesimi Windows 8 işletim sistemi kullanıyor. Bu rakam Aralık yayında yüzde altıdan daha fazla değildi..."


Nitekim Klapovsky, siteleri üzerindeki Mac kullanıcılarının halen Windows 8 kullanıcı rakamından fazla olduğunu dile getirdi. Mac kullanıcıları hakkında herhangi bir rakam vermeyen Klapovsky, Windows 8 işletim sisteminin, Windows 7'ye göre çok daha yavaş yayıldığını dile getirdi ve şöyle konuştu; "Bence düşünülenin aksine, Windows 8'in yavaş bir şekilde yayılıyor olması sektörün gerilemesi ile alakalı değil. Burada yaşanan tek sorun, Windows 7'nin harika bir işletim sistemi olması ve kullanıcıların yeni bir işletim sistemine ihtiyaç duymamasıdır..."


Klapovsky son olarak, GoG.com'un herhangi bir şekilde Windows 8 "Modern" uygulama servisi için planı olmadığına da değindi.

Tüm Konu: Windows 8: Oldu mu, olmadı mı?

Resimlerle: Windows 8 için 40 pratik ipucu

Kaynak: www.chip.com.tr