Windows 8 önizlemelerinin süresi bitiyor

CHIP Online
24-12-2012, 14:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Eğer Windows 8'in bu sürümünü kullanıyorsanız, çok yakında yaşayacağınız şoka hazır olun!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/win ... -bitiyor_37711.html

Resimlerle: Windows 8'in final RTM sürümünden görüntüler

Windows 8'in ücretsiz olarak sunulan 3 sürümünün süresi 15 Ocak 2013'te bitiyor. Bu üç sürüm Eylül 2011'de çıkan Geliştirici Önizleme, Şubat 2012'de çıkan Tüketici Önizleme ve Yayın Önizleme'den oluşuyor. Bu sürümleri kullananlar, 1 Ocak 2013'ten itibaren uyarı mesajlarını görmeye başlayacaklar.


Microsoft, önizleme sürümlerinin biteceği tarihi daha önceden açıklamıştı. Yayın Önizleme sürümünün kullanım şartlarında konu şöyle açıklanıyor: "Yazılımı bitiş tarihinden sonra kullanma hakkınız yoktur." "Bitiş tarihinden sonra kaydedilmemiş verileri kaydetmeniz mümkün olmayabilir. Windows Store'dan edindiğiniz uygulamalarda da tekrar indirmediğiniz takdirde size sunulmayabilir."


Süresi tamamlanan önizleme sürümleri, 1 veya 2 saatte bir baştan başlayarak kullanıcıları ücretli bir lisansa geçmeleri konusunda uyarıyor. Herhangi bir önizleme sürümünü kullanıyorsanız, ücretli sürüme geçmeniz mümkün, ancak bu geçiş sırasında uygulamalarınız aktarılmıyor. Microsoft'a göre önceki Windows 8'den kalan dosyalar, "Windows.old" adındaki bir klasöre yerleştiriliyor.


Bununla birlikte yükseltme sırasında uygulamalarınızı aktarmanıza izin veren, Microsoft'un desteklemediği bir yöntem de var.

Tüm Konu: Windows 8 önizlemelerinin süresi bitiyor

Resimlerle: Windows 8'in final RTM sürümünden görüntüler

Kaynak: www.chip.com.tr