Windows 8 tasarımcısından önemli açıklamalar

CHIP Online
22-02-2014, 13:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Windows 8'in kutu kutu "Metro" tasarımı hakkında bugüne dek yapılmış en ilginç yorum...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/win ... klamalar_45515.html

Resimlerle: Windows 8.1'in gizli kalan 20 yeniliği!

Windows 8'in satış rakamları, işletim sisteminin Windows 7 kadar popüler olamadığını gösteriyor. Bu eksende alevli tartışmaların yapıldığı konulardan bir tanesi, Reddit'teki bu başlık.


Aktif bir Reddit kullanıcısı olan ve Windows 8'in Metro arayüzünün tasarlanması aşamasında bulunan arayüz tasarımcısı Jacob Miller (pwnies) ise Microsoft'un Windows 8'de yaptığı değişikliklerin sebebini, niye bu denli riskli bir yenilik yaptıklarının nedenlerini açıkladı.


Metro'nun bir içerik tüketim alanı olduğunu söyleyen Miller, onu sadece Facebook'u kontrol etmek, fotoğraflara bakmak ve Instagram'a kendi fotoğrafını yollamak isteyenler için tasarladıklarını söyledi ve ekledi: "(Metro), üst seviye (power) kullanıcıların bir antitezi."


Microsoft, başta Metro'yu dayattığında Windows 8'i içerik üreten üst seviye kullanıcılara satamayacağının farkındaydı. Ancak bu şekilde müşterilerinin büyük bir bölümüne yeni bir ortam tanıtmış oldu. Geçen sene çıkan Windows 8.1'de ise masaüstüne açma işleviyle gereksinimler yumuşatıldı. Firma şu an üst seviye kullanıcıları tekrar toplama aşamasında.


Miller'a göre bu iki aşamayı geçen, Metro'yu ortalama kullanıcıya, masaüstünü ise üst seviye kullanıcılara sunan Microsoft, artık her ikisini de herhangi bir ödün vermeden geliştirebilecek.

Tüm Konu: Windows 8 tasarımcısından önemli açıklamalar

Resimlerle: Windows 8.1'in gizli kalan 20 yeniliği!

Kaynak: www.chip.com.tr