Windows 9 ismini ilk kez kullandılar!

CHIP Online
27-09-2014, 13:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Bir sonraki Windows hakkında gizemini bir türlü kaybetmeyen soru, ilk kez cevabını buldu!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/win ... landilar_49745.html

Resimlerle: 50 harika Windows 9 konsepti!

Windows'un bir sonraki büyük sürümü hakkındaki bilgiler geçtiğimiz haftalar boyunca hızlı bir şekilde duyurulmaktaydı. Ancak yeni işletim sisteminin henüz belirgin olmayan önemli bir yanı var: Yeni Windows'un gelişim kod adı "Threshold" olarak anılmakta ancak sıklıkla "Windows 9" adı da kullanılmakta. Ama kimsei gelecek Windows'un hangi isimle piyasaya sürüleceğini kesin olarak bilmiyor.


Kesin bir kanıt olmasa da, Windows 9 ismi geçtiğimiz gün Microsoft'un Fransa başkanı Alain Crozier tarafından açık açık kullanıldı. Crozier'in yaptığı açıklama, Windows 9 isminin bir Microsoft yetkilisi tarafından ilk kez dile getiriliyor olması açısından oldukça önemli kabul ediliyor.


Crozier, aynı anda internet üzerinden de yayınlanan bir basın açıklamasında konuştu ve bu konuşma içerisinde "önümüzdeki birkaç gün içerisinde, Windows 9'un geliştirici sürümünü yayınlayacağız" cümlesini kullandı. Bu açıklamanın, San Francisco'da düzenlenecek olan ve yeni işletim sistemi hakkında resmi detayların açıklanacağı etkinliğe bir referans olması çok yüksek bir ihtimal.


Firmanın şu sıralar "Teknik Önizleme" ya da "geliştirici ön izleme" üzerine odaklanmış olduğu biliniyor. Bu sürümün bu hafta yayınlanacağı da konuşulanlar arasında. Farklı kaynaklar ise Microsoft'un Windows 9'un ön izlemesini Kasın ayının başlarına kadar yayınlamayacağını söylüyorlar...

Tüm Konu: Windows 9 ismini ilk kez kullandılar!

Resimlerle: 50 harika Windows 9 konsepti!

Kaynak: www.chip.com.tr