Windows'a "anında görüntü"

CHIP Online
17-11-2008, 20:36   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Tayvanlı anakart üreticisi Asrock'tan, Windows'u sadece 3 - 4 saniyede başlatacak yeni özellik...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Windows-a-aninda-goruntu_9617.html

Son zamanlarda pek çok dizüstü bilgisayarında gördüğümüz hızlı açılış özelliği, bilgisayarın işletim sisteminin çok hızlı bir şekilde açılmasını sağlıyor. Pek çok kullanıcı için işletim sisteminin tamamen yüklenmesinin bir dakikayı bulabildiğini düşünecek olursak bu oldukça ilgi çekici bir özellik.

Tayvanlı anakart üretcisi Asrock ise, genellikle Linux işletim sistemlerinde görmeye alıştığımız bu özelliği Windows'a taşıdığını duyurdu. "Instant Boot" adı verilen yöntemin yaptığı ise aslında tam anlamıyla sistemin hızlı yüklemesini sağlamak değil. Bunun yerine bilgisayar kapatılırken, işletim sisteminin son halini kaydeden ufak bir yazılım çalışıyor. Bu yazılım aslında bilgisayarlardaki "uyku modu"na benziyor. Cihaz tekrar açıldığında ise Windows'un kaydedilmiş son halini hızlı bir şekilde açıyor. Yani yaptığı sistemin hızlı açıldığı izlenimini yaratmaktan başka bir şey değil.

Gerçek anlamda bir hızlı açılma özelliği olmasa da, yine de Windows'un bu kadar kısa sürede açılabilmesi şimdiden pek çok kullanıcının ilgisini çekti.

Tüm konu: Windows'a "anında görüntü"

İzleyin: İşte Instant Boot!

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Bilgisayarınızın daha hızlı açılması için neler yapıyorsunuz?