Windows'a "çocuk hacker" şoku

CHIP Online
15-11-2012, 15:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Çocuk denecek yaştaki hacker'ın yaptıkları, Microsoft'u ve minik Windows'u çok utandıracak!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/win ... ker-soku_36992.html

Resimlerle: Android'inizi WP7'ye, iOS'a dönüştürün!

Microsoft'un yenilenen mobil işletim sistemi Windows Phone 8, bir çocuk tarafından kırıldı. Bulunan açığın kullanıcı verilerini çalmaya ve fazlasına izin verdiği söyleniyor. 16 yaşındaki Shantanu Gawde, işletim sisteminde bulduğu açığı 24 Kasım'da Yeni Delhi, Hindistan'da düzenlenecek MalCon'da göstermeye hazırlanıyor.


Hindistan hükümetinin desteğini alan National Security Database programının bir üyesi olan Shantanu Gawde, geçen sene de Microsoft'un Kinect'indeki bir açığı kullanan zararlı geliştirmişti. Bulunan açığın Windows Phone 8'deki bir açık mı olduğu, yoksa kullanıcının dikkatsizliğinden mi faydalanıldığı tam olarak bilinmiyor. MalCon web sitesinde yapılan açıklamaya göre yapılacak tanıtımda bir Windows Phone zararlı prototipi ile Windows Phone'a virüs bulaştırma tekniklerinin gösterilecek ve buna kişi listesini çalmak, fotoğraf yüklemek ve kişisel verileri, SMS'leri çalmak dahil olacak.


Gawde, Windows Phone 8 için geliştirdiği zararlı prototipini tanıtımdan sonra antivirüs üreticileriyle paylaşma sözü veriyor.

Tüm Konu: Windows'a "çocuk hacker" şoku

Resimlerle: Android'inizi WP7'ye, iOS'a dönüştürün!

Kaynak: www.chip.com.tr