windows acılıs ekranı

HPQ-User
19-02-2009, 16:48   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2007

Serseri sormuş:
son 3 haftadır bilgisayarım acılırken ilk basta cıkan siyah windows yazılı ekranda yesil cizgi gecerken bilgisayarım kitleniyor klavyenin hicbir tusu aktif olmuyor kac defa res atmama ragmen düzelmedi sadece kasanın arkasındaki powe supply kablosunu cekiyorum 10 saniye bekledikten sonra acıyorum bu sefer sorunum düzeliyor ama daha sonraki acılıslarda arada sırada gene yapıyor format atmakta istemiyorum sanıyorum sorunum ekran kartından ama tamda emin değilim sizce sorunum ne olabilir

Not : Mainboardım üstünde onboard ekran kartı yoktur harici ekran kartı vardır

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
cpu ıntel core 2 quad 6600 2.8 , ram 3 gb , 512 mb pcı expres  8500 gt ekran kartı  , 500 gb hdd

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; GTB5)

LifeGame
19-02-2009, 17:25   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
129 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2008

Merhaba..
Hocam senn anlattıklarına göre senin windowsa 3 vakte kadar yol görünüyor diyebilirim :)
Ha diyosanki ben inat ettim format atmayacam o zaman iş değişiri.
İlk olarak şunu söyliyim, bana soracak olursan ekran kartından kaynaklı bir sorun yok. Tabikide kesinlikle yok diyemem :) ama %90 ihtimalle sistemle alakalı bir sorunun var.
Yani anlayacağın sistemine iyi bir bakım yapman gerekiyor.
1- Your Uninstaller ile başlayalım bakımımıza. Öncelikle sisteminde gereksiz olan programları güzelce temizle. Temizlik işin bitince bir reset at.
2- Reset sonrasında başlat>çalıştır>msconfig yaz ve enter la..üstteki menülerden başlangıç sekmesine gel.burada bilgisayar açılırken otomatik olarak başlatılacak programlar yer alıyor. orada da bir temizlik yap. örneğin nero, adobe, hp services gibi başlangıçda çalışması gereksiz olan programların başındaki çek işaretini kaldır. sonra gene üstteki menülerden servisler sekmesine gel ve aşağıdaki windows servislerini gizle yazısının başına çek attıkdan sonra kalan açılış öğeleri içerisinde de bir temizlik yap. Tekrar bir reset at.

3- Şimdi sıra geldi senin registery kayıtlarına çeki düzen vermeye. Bunun için kullanabileceğin ey iyi ücretsiz yazılım Ccleaner. Programın kullanımında türkçe menü var ve gayet basittir. Soldaki menülerden registery ye tıkla ve temizliği başlat.

Bu işlemlerden sora sorunun bi nebze azalacaktır. Fakat kesin çözüm istiyorsan bilgisayarıma sağ tıklayıp yönete gir ve oradan sistem hata mesajlarını takip ederek sorunun asıl kaynağına ulaş.

Umarım sorunların sona erer.. Kolay gelsin..