windows başlangıç ekranında donma(çözüldü!)

ronona
09-07-2015, 02:15   |  #1  
ronona avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
7 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2015

 

arkadaşlar; 4-5 gün önce sony vaio sve1513b1e/w("w" çok kullanılmıyor[özellikler burada: http://www.sony.com.tr/...t-specs/SVE1513B1E/list ]) windows 8 yüklü bilgisayara windows 7 ultimate 64 bit format atmaya çalıştım. bios ayarlarını yapamadığım için legacy modda attım. ancak biraz araştırınca uefi modda da atabileceğimi gördüm. onun için hard diski gparted programıyla bir güzel sildim. bios ayarlarını yaptım. güzelce flash belleğimi de hazır ettim. flashı taktım ancak bilgisayarı açarken dosya kopyalama işleminden sonra windows başlatılıyor deyip kaldı. flash bozuk sandım. flash değiştirdim yine aynı sorun. dvd'yle atmaya çalıştım yine aynı sorun. iso dosyasını değiştirdim yine aynı sorun. ramleri çıkardım, değiştirdim; başka ram denedim yine aynı sorun. bios pilini çıkardım, pil yuvasına kısa devre yaptırdım. laptopta statik elektrik vardır vardır diye her girişi çıkardım ve güç girişini kısa devre yaptım yine aynı sorun. ram yuvalarını kontrol ettim. ekrana giden kabloya baktım. yineee aynı sorun. bios sürümü en güncel hali ona da baktım. ama garip bir şey farkettim. sadece ekran donuyor. windows başlatılıyor da kalıyor ama bilgisayar çalışıyor. ekranın yukarısına doğru çok ince bir şerit mavi yeşil renk görünüyor(1-2 saniye). hard diski çıkardım başka laptopta uefi modda windows 7 kurdum. gayet de kuruldu. ama tekrar sony ye takınca açılırken ekran öylece kaldı. daha da garibi aynı isoyu legacy modda formatlıyorum ekranda sorun yok. sadece uefi modda kurulum yaparken sorun var. isterseniz bios resimlerini atarım. ancak biosta görüntü ayarı yok. çözünürlük hatası ya da görüntüyle ilgili bir yazılım çakışması mı? eğer soracak olursanız da güvenli modda classpnp.sys bölümünde de ekran donuyor. yüksek ihtimal bios ekrana farklı çözünürlük veya formatta görüntü yolluyor. ya ekran kartındaki biosu güncelleyeceğim. ya da anakart biosunu eski haline çevirip deneyeceğim. ancak bu defa da anakart biosunun eski sürümünü ve ekran kartı biosunun güncel sürümünü bulamıyorum. bulsam da nasıl yapacağımı bilmiyorum. bir tavsiyeniz var mı? aida64 ve cpu-z den aldığım görüntüler aşağıda. fikri olan var mı?
http://hizliresim.com/4gEJ4q
http://hizliresim.com/a5VZWg
http://hizliresim.com/LaBqrV
http://hizliresim.com/QA6drg

Son Düzenleme: ronona ~ 24 Ağustos 2015 14:55 Neden:
badwizard
09-07-2015, 15:04   |  #2  
badwizard avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 95
997 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2008

sistemi kurduktan sonra makinanın çalıştığından eminsen, yani sorun cihazın ekranın desteklemediği bir çözünürlük ürettiğini düşünüyorsan hdmi yada vga çıkışına harici bir monitor bağlayıp sistemi o şekilde başlatabilirsin, sorun devam ederse belki güvenli modda başlatmak işe yarayabilir.

ronona
10-07-2015, 15:29   |  #3  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
7 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2015

bilgisayar çalışıyor diyorum çünkü windows açılış sesi normal sürede geliyor. ekrana görüntü gelmiyor. hard disk ışığı da yanıyor açılış sesinden sonra. yani yanıp yanıp sönüyor. bilgisayarı başka bir ekrana bağlamayı denedim. ancak elimde sadece televizyonum vardı. onun da sadece hdmi girişi vardı. bağlayınca ona da görüntü gitmedi. güvenli mod dahil. gitmedi derken yine aynı yerlerde ekran dondu(windows başlatılıyor ekranı ve güvenli modda classpnp.sys ekranı). hdmi ve vga girişi ana kart üzerinde. ne düşünüyorsunuz?

ronona
13-07-2015, 04:28   |  #4  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
7 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2015

arkadaşlar classpnp.sys görüntüyle ilgili çıktı. bilgisayarımı uefi kapalıyken açtım. classpnp.sys dosyasının konumuna baktım:
C:\windows\system32\drivers
C:\Windows\winsxs\amd64_microsoft-windows-classpnp_31bf3856ad364e35_6.1.7600.16385_none_71782042c5c2dbe9

ne düşünüyorsunuz?

ronona
13-07-2015, 04:30   |  #5  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
7 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2015

arkadaşlar classpnp.sys görüntüyle ilgili çıktı. bilgisayarımı uefi kapalıyken açtım. classpnp.sys dosyasının konumuna baktım:
C:\windows\system32\drivers
C:\Windows\winsxs\amd64_microsoft-windows-classpnp_31bf3856ad364e35_6.1.7600.16385_none_71782042c5c2dbe9

ne düşünüyorsunuz?

ronona
20-07-2015, 15:08   |  #6  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
7 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2015

güncel!!!

ExuS
20-07-2015, 16:55   |  #7  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 1
17 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2015

dell söyle bir cözüm üretmiş o durum için ;


  • Title
    Boot Failure Classpnp.sys
  • Description
    After a restore, the restored machine fails to boot with stop error 0x0000007B.  When trying to boot into Safe Mode, restore hangs on loading classpnp.sys, then reboots
  • Cause
    This generally indicates the software may be incompatible with the hardware on which it was restored
  • Resolution

1.      Correct the hard drive configuration in BIOS

a.       Boot into BIOS, then navigate to the hard drive options' operations mode

b.      Verify that the controller configuration is correct.  For example, if the OS is not on a RAID, it shouldn't be set to "RAID On"

c.       Use the spacebar to correct the configuration, then reboot normally

2.      If the machine is still failing to boot because of the classpnp.sys driver, run repairs on the system

a.       Boot into a Windows 7 or 2008 R2 PE with command prompt.Run the following command:

sfc /scannow /offbootdir=c:\ /offwindir=c:\Windows

b.      If it fails or does not run, then run

chkdsk /r c:

If it finds any problems, rerun it repeatedly until it no longer finds any

c.       After chkdsk /r c: no longer finds problems, rerun:

sfc /scannow /offbootdir=c:\ /offwindir=c:\Windows

d.      Reboot normally

Son Düzenleme: ExuS ~ 20 Temmuz 2015 16:58
ronona
20-07-2015, 17:32   |  #8  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
7 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2015

sfc komutunu uygulayamadım ama chkdsk de bir şey bulamadı.

Turhost