Windows'da can sıkan 9 şey ve çözümü

CHIP Online
04-03-2013, 11:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Windows'un canınızı sıkabilecek 9 özelliği ve onlardan kurtulmanın yolu, yazımızda!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/win ... e-cozumu_38991.html

Resimlerle: Windows 8 için 40 pratik ipucu

PC başında geçirdiğimiz saatlerin çoğu Windows'la geçiyor. Windows hayatımızı her ne kadar kolaylaştırıyor olsa da, bizi sinir eden bazı şeyler de yapmıyor değil. Bazen birimiz için faydalı olan bir işlev, bir diğerimiz için gereksiz bir fazlalıktan ibaret de olabiliyor. İşte Windows'ta hemen şimdi kapatabileceğiniz 9 can sıkıcı özellik.


Silme onay kutusu: Windows 7, dosyaları silmek istediğinizde sizden onay istiyor. Sildiğiniz dosyaları Geri Dönüşüm Kutusu'ndan geri getirebilirsiniz, dolayısıyla bu onay kutucuğunu görmek istemiyorsanız, şunu yapın. Masaüstünüzdeki Geri Dönüşüm Kutusu'na sağ tıklayın ve "Silme iletişim kutusunu göster" kutucuğunun işaretini kaldırın.


Caps Lock: Klavyenizdeki Caps Lock düğmesini yanlışlıkla basmak dışında hiç kullanmıyorsanız, bu .reg dosyasına çift tıklayarak onu devre dışı bırakabilirsiniz.


Görev çubuğuna birkaç kez tıklamak: Aynı programa ait birkaç program açtığınızda, görev çubuğundan ona ulaşmak için birden fazla kez tıklamanız gerekecektir. Son açtığınız pencerenin otomatik olarak gelmesi için şu kayıt defteri anahtarını açın:


HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced


Yeni bir DWORD değeri oluşturun ve adını LastActiveClick olarak ayarlayın. Yeni değere çift tıklayın, değer verisi olarak 1 yazın. Değişikliği uygulamak için kullanıcı oturumunuzu kapatıp açın.


Windows Update kutuları: Windows 7 otomatik güncellemeleri yükledikten sonra her 4 saatte bir sisteminizi yeniden başlatmak istiyor. Bunun üstesinden gelecek çözümlerden bir tanesi, Windows Update panelini açarak Ayarları değiştir'e tıklamak ve "Güncellemeleri indir ama ne zaman yükleyeceğimi ben seçeyim" öğesini seçmek.


Tüm Konu: Windows'da can sıkan 9 şey ve çözümü

Resimlerle: Windows 8 için 40 pratik ipucu

Kaynak: www.chip.com.tr